News

Video. Explozie puternică urmată de incendiu, în Cluj: o femeie a murit. Procurorii au preluat ancheta. Update

O explozie puternică urmată de un incendiu s-a produs vineri dimineață în Cluj-Napoca, la o pensiune. O femeie a murit carbonizată și alte 2 persoane au fost rănite în urma evenimentului. Procurorii au preluat ancheta.
10.12.2021 | 17:15
Video Explozie puternica urmata de incendiu in Cluj o femeie a murit Procurorii au preluat ancheta Update
Explozie puternică urmată de un incendiu, în Cluj. Sursa foto: INQUAM Photos / Radu Stef
ADVERTISEMENT
10-12-2021
15:17

Acheta de la Cluj a fost preluată de procurori

Procurorii au preluat ancheta privitoare la explozia de la o pensiune din Cluj, în urma căreia o femeie și-a pierdut viața.

Astfel, a fost deschis șu un dosar penal pentru distrugere din culpă. Acum sunt anchetate împrejurările în care a avut loc explozia.

”În data de 10.12.2021, în jurul orelor 07:00, a avut loc o explozie la un imobil din Cluj-Napoca, cu consecinţa decesului unei persoanei, rănirea a două persoane, incendierea unei case şi crearea de pagube materiale însemnate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a preluat cauza privind explozia din data de 10.12.2021 şi s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă prevăzută de art. 255 alin.(1), (2) rap. la art.254 alin. (2) Cod penal, fiind incidente dispoziţiile privind „dezastrul”, a transmis Parchetul Cluj.  

De asemenea, s-a descoperit și cine a fost victima acestei tragedii. Femeia care a fost găsită carbonizată a fost identificată drept fiica viceprimarului din Jimbolia, judeţul Timiş.

10-12-2021
10:27

Primele imagini cu momentul exploziei de la pensiunea din Cluj-Napoca

Publicația Cluj24.ro a publicat imagini care surprind momentul în care s-a produs explozia de vineri dimineață. 

Pe înregistrările camerelor de luat vederi din zonă se poate observa o femeie care trecea prin zonă chiar în momentul deflagrației. 

Echipajele de intervenție au fost alertate la ora 6.45 cu privire la explozia urmată de incendiu care a avut loc la pensiunea de pe strada Dunării din Cluj-Napoca.

O femeie (37 de ani) a murit și doi bărbați (ambii 34 de ani) au suferit arsuri în urma exploziei. Aceștia din urmă au ajuns la spital.

10-12-2021
09:09

Femeia care a murit în explozia din Cluj-Napoca avea 37 de ani

Conform IPJ Cluj, femeia care a decedat carbonizată în explozia de la pensiunea din Cluj-Napoca avea 37 de ani şi era din judeţul Timiş.

Ceilalți doi bărbați care au suferit arsuri în urma deflagrației, ambii în jur de 34 de ani, sunt din județul Harghita.

”Până în acest moment, două persoane au fost transportate la spital, respectiv doi bărbaţi, ambii de 34 de ani, din judeţul Harghita, fiind de asemenea identificat în interiorul clădirii trupul neînsufleţit al unei persoane.

Poliţiştii au stabilit identitatea acesteia, respectiv o femeie de 37 de ani, din judeţul Timiş”, informează IPJ Cluj.

10-12-2021
07:58

Acumularea de gaze, cauza exploziei de la pensiunea din Cluj-Napoca. Anunțul primarului Emil Boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a avut o primă reacție după explozia produsă vineri dimineața la o pensiune din oraș.

Edilul a anunțat că în jurul orei 7 a avut loc o explozie la pensiune de pe strada Dunării, cauza fiind acumularea de gaze.

”Din nefericire, s-a raportat, până acum, un deces, două persoane cu arsuri destul de consistente și o persoana se află în stare de șoc.

Șocul exploziei a afectat și unele magazine și locuințe învecinate. În acest moment analizăm starea clădirilor învecinate pentru a decide în conformitate cu prevederile legale.

Mulțumesc tuturor structurilor de urgență pentru intervenția rapidă și profesionistă”, a scris Boc pe pagina sa de Facebook.

O explozie puternică, urmată de un incendiu a fost raportată vineri dimineață la o pensiune din Cluj-Napoca.

Din primele informații, o femeie a murit carbonizată în urma evenimentului, iar alte 5 persoane au fost rănite, două dintre ele suferind arsuri.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost mobilizate mai multe autospeciale pentru stins incendii și ambulanșțe SMURS lși SAJ.

Explozie puternică urmată de un incendiu, în Cluj. O femeie găsită carbonizată. Alte 5 persoane rănite

Pompierii din Cluj transmit că în urma exploziei, o persoană de sex feminin a fost găsită carbonizată și 2 victime cu arsuri au fost transportate la spital de ambulanțe.

ADVERTISEMENT

În acest moment, ISU Cluj intervine cu trei autospeciale de stingere, o autoplatformă de lucru la înălțime și aproximativ 30 pompieri.

explozie cluj. Sursa foto: INQUAM/Radu Stef
Explozie puternică urmată de un incendiu, în Cluj. Sursa foto: INQUAM Photos / Radu Stef

De asemenea, încă trei persoane au fost asistate medical însă fără a fi transportate la spital.

ADVERTISEMENT

”În urma exploziei, o persoană de sex feminin a fost găsită carbonizată, iar 2 victime cu arsuri au fost transportate la spital de SAJ.

Intervine ISU Cluj cu 3 autospeciale de stingere, o autoplatforma de lucru la înălțime și aproximativ 30 pompieri.

ADVERTISEMENT

Încă 3 persoane au fost asistate medical însă fără a fi transportate la spital”, au spus cei de la ISU Cluj.

Care ar putea fi cauza exploziei din Cluj-Napoca

Oficial, încă nu se știe cauza exploziei de la pensiunea din Cluj-Napoca. Poliția din oraș anunță că la 112 s-a anunțat faptul că deflagrația ar fi avut loc din cauza unor acumulări de gaze.

”IPJ Cluj a fost sesizat la 112 despre faptul că la o Pensiune, din localitate, în urma unor acumulări de gaze, s-a produs o explozie, urmată de un incendiu.

În urma exploziei, două persoane au fost evacuate, acestea prezentând arsuri pe toată suprafața corpului. Din informațiile deținute rezultă faptul că, în interiorul pensiunii s-a mai aflat o persoană. Forțele ISU acționează pentru identificarea persoanei și lichidarea incendiului”, a transmis și poliția Cluj.

ADVERTISEMENT
Tags: