News

Explozie într-o cabană din localitatea Vălişoara. Doi adolescenți, răniți de cioburile produse de suflul deflagrației

Un termoşemineu a explodat, sâmbătă seară, într-o cabană din localitatea Vălişoara din judeţul Alba, rănind ușor doi adolescenți aflați în curtea imobilului
08.10.2022 | 21:23
Explozie intro cabana din localitatea Valisoara Doi adolescenti raniti de cioburile produse de suflul deflagratiei
Două incendii la două cabane produse în aceeași zi. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

În momentul deflagrației, nimeni nu se afla în cabană, fiind răniți doi adolescenți care în acel moment se aflau în curtea imobilului.

Explozie într-o cabană din localitatea Vălişoara

Pompierii din Alba au intervenit sâmbătă seară la un accident grav, petrecut la o cabană din localitatea Vălișoara în care erau cazate opt persoane. O explozie a unui termoșemineu s-a produs la cabana unde aceștia erau cazați.

ADVERTISEMENT

Toate cele opt persoane se aflau în afara cabanei în momentul exploziei, fiind răniți doar cei doi adolescenți în vârstă de 17 ani, care se aflau în curtea imobilului. Aceștia au fost răniţi în zona capului de cioburile de la ferestrele care s-au spart în urma exploziei.

Explozia s-a produs la termosemineul care a fost supraîncărcat.

Reprezentanții ISU Alba au transmis că detașamentul de pompieri Aiud a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor PSI.

ADVERTISEMENT

Ambii minori au avut leziuni ușoare la nivelul capului din cauza cioburilor de la ferestrele sparte.

Incendiu și la o cabană din Vulcan

Un alt incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă și la o cabană din Vulcan, judeţul Hunedoara, focul cuprinzând rapid mansarda şi acoperişul clădirii. A fost necesară o intervenție a pompierilor militari, cărora le-a luat timp de cinci ore să stingă focul care a cuprins acoperișul cabanei.

ADVERTISEMENT

„Peste cinci ore s-au luptat pompierii militari în această noapte pentru a lichida un incendiu izbucnit într-o cabană din localitatea Vulcan. La misiune au participat pompierii Gărzii de Intervenţie Lupeni cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, pompierii Detaşamentului Petroşani cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi echipajul SMURD Vulcan”, a transmis, sâmbătă dimineața, ISU Hunedoara.

Potrivit sursei citate, la sosirea pompierilor incendiul cuprinsese deja acoperișul și mansarda cabanei, pe o suprafață de 200 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU Hunedoara, în urma intervenției pompierilor, s-a reușit salvarea cabanei în proporție de 75% din suprafața acesteia, parter și etaj.

Nu au fost înregistrate victime.

ADVERTISEMENT
Tags: