News

Explozie într-un bloc din Drobeta Turnu-Severin. Un tânăr a ajuns la spital cu arsuri grave. Locatarii, evacuați

O explozie puternică a avut loc într-un bloc din Drobeta Turnu-Severin. Un tânăr a suferit arsuri grave și a ajuns la spital. Locatarii au fost evacuați
06.08.2021 | 09:44
Explozie intrun bloc din Drobeta TurnuSeverin Un tanar a ajuns la spital cu arsuri grave Locatarii evacuati
ADVERTISEMENT

Deflagrația a avut loc într-un apartament dintr-un cartier mărginaș al orașului. Acesta a fost urmată de un incendiu.

Doi oameni au fost răniți, un bărbat și o femeie. Primul dintre ei a suferit arsuri grave și a ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

Explozie într-un bloc din Drobeta Turnu-Severin. Un tânăr a ajuns la spital cu arsuri grave. Locatarii, evacuați

Omul de 54 de ani s-a ales cu arsuri de gradul II. Femeia a primit îngrijiri medicale la fața locului și a refuzat transportul la spital.

Pompierii au fost anunțați prin apel la 112, în jurul orei 7: 15. Aceștia s-au deplasat cu rapiditate la fața locului, într-un bloc în care locuiesc persoane defavorizate.

ADVERTISEMENT

Potrivit primelor informații, incidentul ar fi fost cauzat de o butelie. Salvatorii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN.

Pomperii au explicat că nu a existat riscul propagării flăcărilor, dar celelalte locuițe au fost afectate de fum, iar apartamentul situat în fața celui în care s-a produs deflagrația s-a ales cu ușa distrusă, din cauza suflului puternic. Locatarii blocului au fost evacuați.

ADVERTISEMENT

Potrivit Actual Mehedinți, vecinii celor două persoane care locuiau în apartamentul unde a avut loc incidentul au reclamat că explozia ar fi fost provocată intenționat de către bărbatul de 54 de ani. Acesta ar fi fost supărat că l-a părăsit soția.

Apartamentul în care locuia a fost distrus în totalitate. A fost deschisă o anchetă, pentru stabilirea circustanțelor în care s-a produs incidentul. De asemenea, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic în Mehedinți

Pompierii din Mehedinți au avut parte de intervenții dificile în ultimele zilei. În cursul zilei de joi, 5 august, un incendiu de vegetație a cuprins o suprafață de aproximativ un kilometru. Vântul a ajutat la extinderea acestuia.

Mai multe autospeciale s-au luptat cu flăcările, dar nu au reușit să împiedice propagarea acestora. Incendiul a ajuns și la depozitul ecologic din satul Halânga, Mehedinți, situat în apropiere de orașul Drobeta-Turnu Severin.

Ultilajele operatorului depozitului ecologic au intervenit, alături de comisarii Gărzii de Mediu și pompieri pentru lichidarea incendiului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. În schimb, degajările de fum au fost unele majore

ADVERTISEMENT
Tags: