News

Explozie într-un bloc din Lugoj. Zeci de locatari au ieșit rapid din imobil

Detașamentul de Pompieri Lugoj a fost alertat vineri seara, în urma unei explozii înregistrate la etajul unu al unui bloc de garsoniere din oraș. Din fericire, explozia nu a fost urmată de incendiu.
28.05.2022 | 00:11
Explozie intrun bloc din Lugoj Zeci de locatari au iesit rapid din imobil
Pompierii au ajuns în cel mai scurt timp pe strada Aleea Brazilor cu două autospeciale
ADVERTISEMENT

Pompierii au ajuns în cel mai scurt timp pe strada Aleea Brazilor cu două autospeciale. Una era de primă intervenție și comandă, iar cealaltă era de salvare și intervenție la înălțime.

Explozia a generat alerta în oraș

De asemenea, la fața locului a ajuns și o ambulanță SMURD. Salvatorii au avut grijă să ia legătura și cu autoritățile locale, pentru a-i înștiința mai departe pe reprezentanții Delgaz Grid și E-Distribuție.

ADVERTISEMENT

Aici s-a ajuns pentru că inițial s-a crezut că explozia s-a produs în urma unei acumulări de gaze de la rețeaua de alimentare. Ulterior, s-a constatat că alerta a fost dată în urma exploziei unei butelii.

Conform jurnaliștilor de la radioresita.ro, explozia nu a fost urmată de un incendiu. ”La sosirea la locul intervenției după efectuarea recunoașterii s-au constatat următoarele.

ADVERTISEMENT

Deflagrația s-a produs la etajul 1, în urma acumulării de gaze de la o butelie cu gaz butan folosită pentru gătit și au fost afectate ușa apartamentului și geamul.

În interiorul apartamentului se afla o persoană de sex feminin, de aproximativ 23 ani, ce prezenta arsuri de gradul II pe ambele antebrațe, aproximativ 9% din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost predată de echipajul S.M.U.R.D unui echipaj S.A.J cu medic, sosit ulterior la locul intervenției. Victima a fost transportată la Compartimentul Primire Urgențe din cadrul spitalului Municipal Lugoj”, se arată în comunicatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș. De asemenea, cei de la ISU Timiș au mai spus că imediat după explozie, aproximativ 40 locatari au părăsit rapid imobilul.

Intervenție grea a pompierilor piteșteni

Altfel, amintim că pompierii din județul Argeș au intervenit vineri cu 13 autospeciale pentru stingerea unui incendiu care se manifesta cu flacără deschisă la trei imobile pe o stradă din Pitești.

ADVERTISEMENT

La fața locului a ajuns și o ambulanță SMURD. ”Pompierii argeşeni au fost alertaţi cu privire la izbucnirea unui incendiu în municipiul Piteşti, str. General Toma Ghenea. Primele echipaje au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la mai multe construcţii şi a fost nevoie de intervenţia echipajelor cu 13 autospeciale de stins incendii şi un echipaj SMURD”, au transmis reprezentanții ISU Argeş.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: