News

Explozie într-un bloc din Vatra Dornei. 19 apartamente au fost distruse din cauza unei butelii de gaz

O butelie de gaz defectă a provocat o explozie puternică într-un apartament din Vatra Dornei, 19 apartamente fiind avariate.
04.10.2022 | 16:42
Explozie intrun bloc din Vatra Dornei 19 apartamente au fost distruse din cauza unei butelii de gaz
Explozie la Vatra Dornei. Foto: Stirile Pro TV
ADVERTISEMENT

Explozia puternică s-a produs marți dimineață, în garsoniera unei pensionare de 79 de ani. Anchetatorii vor să afle circumstanțele în care s-a produs incidentul.

19 apartamente distruse la Vatra Dornei după o explozie

Conform martorilor, oamenii din bloc s-au trezit cu geamurile și ușile sparte, dar și cu bucăți mari de tencuială prăbușite în camere și pe holurile imobilului, conform Stirile PRO TV.

ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 79 de ani a ajuns la spital cu răni, iar alte 19 familii au rămas momentan pe drumuri. Inspectoratul de Stat în Construcții Suceava va determina în curând dacă structura de rezistență a blocului a fost afectată într-un mod care ar putea pune în pericol oamenii care locuiesc acolo.

Explozia a fost auzită la ora 8 dimineața și ar fi fost produsă, conform pompierilor, de o butelie de gaz defectă. Suflul exploziei a fost extrem de puternic, distrugând 19 apartamente din bloc.

ADVERTISEMENT

Cea responsabilă de incident e o pensionară în vârstă de 79 de ani. Femeia s-a ales cu arsuri pe față și pe mâini și a fost transportată de urgență la Spitalul Județean. Cu toate că s-au ales cu bunurile distruse, ceilalți oameni din bloc nu au suferit răni, menționează sursa citată.

Martorii spun că cele 19 apartamente avariate au ușile sărite din balamale, geamurile sparte, tencuiala și bucăți de beton căzute. Mai mult, mobilierul și electrocasnicele au fost distruse, conform Stirile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Mai mult, geamurile a trei mașini parcate în fața blocului s-au spart în urma suflului produs de explozia buteliei. Aproape toți locatarii blocului respectiv s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor.

Excepție a făcut un bărbat care a rămas blocat în apartamentul de la etajul al II-lea al blocului, după ce ușa metalică de la intrarea în apartament a fost deformată. Locatarul a avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a se salva.

ADVERTISEMENT

Oamenii și-au luat cu ei haine și acte, până când vor primi acceptul pompierilor de a se întoarce în apartamentele lor. Cu toate acestea, nimeni nu știe cum vor fi renovate aceste locuințe, care au suferit daune considerabile.

ADVERTISEMENT