News

Explozie la ambasada Ucrainei din Madrid. O scrisoare-capcană a rănit ușor o persoană

Un angajat al ambasadei Ucrainei la Madrid a fost rănit ușor în urma exploziei unui dispozitiv artizanal ascuns într-un plic.
30.11.2022 | 15:58
Explozie la ambasada Ucrainei din Madrid O scrisoarecapcana a ranit usor o persoana
Explozia a fost produsă de un dispozitiv artizanal aflat într-un plic Foto: EP via 20minutos
ADVERTISEMENT

Dispozitivul a explodat în jurul orei 13.00. Poliția a fost alertată la ora 13.17 în legătură cu o deflagrație la ambasada Ucrainei la Madrid, situată la numărul 52 din Ronda Abubilla, în cartierul Hortaleza.

Explozie la ambasada Ucrainei din Madrid. O scrisoare-capcană a rănit ușor o persoană

Explozia s-a produs în momentul în care unul dintre angajații ambasadei manipula un plic. Acesta a fost rănit ușor și s-a deplasat singur la un spital din apropiere, relatează surse polițienești citate de publicația spaniolă 20minutos.

ADVERTISEMENT

Plicul cu care a fost rănit angajatul conținea un mic explozibil artizanal, potrivit unor surse din cadrul poliției. Scrisoarea era adresată ambasadorului, dar nu a trecut prin scaner, ci a fost manipulată de paznicul din grădina ambasadei.

Poliția Națională investighează deja faptele, cu participarea Poliției Științifice și a Brigăzii Provinciale de Informații. În zonă a fost instituit un cordon de securitate, iar la fața locului au fost trimise ghizi canini și specialiști în dezactivarea explozibililor, Tedax.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au adăugat că este prea devreme pentru a spune dacă explozia s-a produs atunci când un angajat al ambasadei a încercat să deschidă un plic sau pur și simplu a mutat plicul.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a confirmat că un membru al personalului ambasadei ucrainene a fost rănit ușor după ce a manipulat un plic care i-a explodat în mâini.

ADVERTISEMENT

“Viața lui nu este în pericol”, a declarat Nikolenko pe Facebook. Nikolenko a descris poziția membrului personalului ca fiind “de comandă”. El a adăugat că nicio altă persoană nu a fost rănită și că securitatea a fost întărită la ambasada din Madrid.

“Ministrul Dmitro Kuleba (ministrul ucrainean de externe n.r.) a emis o instrucțiune urgentă de a întări securitatea la toate ambasadele ucrainene din străinătate. Oricine se află în spatele acestei explozii nu va reuși să-i intimideze pe diplomații ucraineni și nu va reuși să oprească munca lor zilnică pentru a consolida Ucraina și a contracara agresiunea rusă”, a mai declarat Nikolenko, citându-l pe Kuleba.

ADVERTISEMENT