ADVERTISEMENT
News

Explozie la o fabrică de artificii din India. Sunt cel puțin 19 morți și 34 de răniți

Autor: Andreea Stanaringa | 13.02.2021 | 11:40
Explozie la o fabrică de artificii din India. Sunt cel puțin 19 morți și 34 de răniți
Explozie la o fabrică de artificii din India. Sunt cel puțin 19 morți și 34 de răniți. Sursa foto: Roya News English

Sunt cel puțin 19 morți și 34 de răniți în urma unei explozii la o fabrică de artificii din India, care s-a produs în după-amiaza zilei de vineri, 12 februarie. Tragedia s-a produs în statul Tamil Nadu, aflat în sudul Indiei. 

ADVERTISEMENT

R. Kannan, un oficial local, a declarat că este foarte posibil ca numărul victimelor să crească în următoarele ore, potrivit AFP, citat de stirileprotv.ro.

Explozia de vineri este unul dintre cele mai periculoase accidente produse în ultimii ani în statul Tamil Nadu. Autoritățile locale investighează cauzele producerii acestui eveniment.

ADVERTISEMENT

Explozie la o fabrică de artificii din India. Sunt cel puțin 19 morți și 34 de răniți

O explozie devastatoare a avut loc într-o fabrică de artificii din Verodunagar, statul Tamil Nadu, aflat în sudul Indiei. Sunt cel puțin 19 morți și 34 de răniți în urma tragediei, potrivit anunțului făcut de de autoritățile locale.

În momentul producerii exploziei, în fabrică se aflau 74 de persoane, după dum a declarat un oficial local pentru sursa menționată anterior. „Unii au suferit arsuri grave”, a mai transmis sursa respectivă.

ADVERTISEMENT

Până acum, lucrătorii răniți în urma exploziei au primit tratament. Șansele ca numărul victimelor să crească în următoarele ore sunt destul de mari, întrucât mulți pacienți se află în stare gravă.

„Au existat o serie de explozii urmate de incendiul care a cuprins unitatea. Exploziile au continuat pentru o lungă perioadă de timp, făcând dificilă intrarea în unitate a personalului serviciilor de pompieri și salvare”, a transmis Raj Narayanan, ofițerul local de Poliție, conform publicației The New Daily.

ADVERTISEMENT

Fabrica nu avea autorizație de funcționare, după cum se arată în informațiile apărute în presă. Publicația The Newsminute scrie că proprietarul fabricii este de negăsit și că oamenii legii investighează cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

Premierul indian Narendra Modi a declarat că familiile victimelor care și-au pierdut viața în urma exploziei vor primi un ajutor de 200.000 de rupii (aproximativ 2.260 de euro).

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!