News

Explozie la o fabrică de artificii din India. Sunt cel puțin 19 morți și 34 de răniți

13.02.2021 | 11:40
Explozie la o fabrica de artificii din India Sunt cel putin 19 morti si 34 de raniti
ADVERTISEMENT

Sunt cel puțin 19 morți și 34 de răniți în urma unei explozii la o fabrică de artificii din India, care s-a produs în după-amiaza zilei de vineri, 12 februarie. Tragedia s-a produs în statul Tamil Nadu, aflat în sudul Indiei. 

R. Kannan, un oficial local, a declarat că este foarte posibil ca numărul victimelor să crească în următoarele ore, potrivit AFP, citat de stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

Explozia de vineri este unul dintre cele mai periculoase accidente produse în ultimii ani în statul Tamil Nadu. Autoritățile locale investighează cauzele producerii acestui eveniment.

Explozie la o fabrică de artificii din India. Sunt cel puțin 19 morți și 34 de răniți

O explozie devastatoare a avut loc într-o fabrică de artificii din Verodunagar, statul Tamil Nadu, aflat în sudul Indiei. Sunt cel puțin 19 morți și 34 de răniți în urma tragediei, potrivit anunțului făcut de de autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

În momentul producerii exploziei, în fabrică se aflau 74 de persoane, după dum a declarat un oficial local pentru sursa menționată anterior. „Unii au suferit arsuri grave”, a mai transmis sursa respectivă.

Până acum, lucrătorii răniți în urma exploziei au primit tratament. Șansele ca numărul victimelor să crească în următoarele ore sunt destul de mari, întrucât mulți pacienți se află în stare gravă.

ADVERTISEMENT

„Au existat o serie de explozii urmate de incendiul care a cuprins unitatea. Exploziile au continuat pentru o lungă perioadă de timp, făcând dificilă intrarea în unitate a personalului serviciilor de pompieri și salvare”, a transmis Raj Narayanan, ofițerul local de Poliție, conform publicației The New Daily.

Fabrica nu avea autorizație de funcționare, după cum se arată în informațiile apărute în presă. Publicația The Newsminute scrie că proprietarul fabricii este de negăsit și că oamenii legii investighează cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

ADVERTISEMENT

Premierul indian Narendra Modi a declarat că familiile victimelor care și-au pierdut viața în urma exploziei vor primi un ajutor de 200.000 de rupii (aproximativ 2.260 de euro).

ADVERTISEMENT