News

Explozie la o uzină chimică, în China. Au fost declarați 44 de morți

22.03.2019 | 08:29
Explozie la o uzina chimica in China Au fost declarati 44 de morti

Cel puțin 44 de persoane și-au pierdut viața, în China, în urma unei explozii produse la o uzină chimică din estul țării, transmit agențiile de presă internaționale. Sunt zeci de răniți și autoritățile se tem că bilanțul victimelor va crește.

Explozie la o uzină chimică, în China, urmată de un cutremur

Deflagrația s-a produs joi, la ora locală 14:48, într-o uzină a companiei Tianjiayi Chemical din orașul Yancheng. A fost atât de puternică, încât a avut și un efect neașteptat: seismologii au anunțat, pe același interval orar, un cutremur cu magnitudinea 2,2. Acesta a avut loc în apropiere de locul exploziei.

Astăzi este mobilizare generală la Yancheng, oraș aflat la 260 de kilometri nord de metropola Shangai. Echipele de salvare intervin pentru căutarea eventualilor supraviețuitori. Sunt deja peste 90 de răniți și 3.500 de salvatori îi caută pe muncitorii care sunt dați dispăruți. Până acum, 3.000 de persoane au fost evacuate. Deocamdată nu se cunosc cauzele exploziei de joi.

Explozie la o uzină chimică, în China
Explozie la o uzină chimică, în China

Tragedii în lanț

Din cauza standardelor de siguranță deficitare, explozii în frabrici sunt frecevnte în China. În 2015, peste 160 de oameni au murit în două deflagrații produse în portul Tianjin, din nordul țării. O altă explozie a avut loc anul trecut, la un combinat chimic din vestul Chinei. Atunci au murit 19 oameni.

Exploziile din Tianjin au fost cele care au șocat întreaga lumea. Presa națională și internațională a scris săptămâni bune despre acest subiect, insistând asupra cauzelor catastrofei şi a impactului său ecologic. Au fost erori în lanț atât înainte, cât și după producerea tragediei și, în cele din urmă, primarul orașului și-a pierdut funcția și, în 2017, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru corupţie. În aceste condiții, mulți se așteptau ca șefii marilor uzine chimice din China să ia măsuri suplimentare pentru siguranța muncitorilor și evitarea dezastrelor, dar acest lucru nu se prea întâmplă.

Tags: