News

Explozie la pneurile unui avion TAROM la aterizarea pe aeroportul Otopeni. Reacţia companiei

09.07.2019 | 22:08
Explozie la pneurile unui avion TAROM la aterizarea pe aeroportul Otopeni Reactia companiei

Un incident serios s-a produs pe aeroportul Otopeni marţi seara. Trenul de aterizare al unui avion TAROM, de tip ATR, a suferit o explozie la pneuri în momentul aterizării. Aeronava a rămas imobilizată temporar pe pista nr. 2 a aeroportului Internaţional Henri Coandă. La bordul avionului erau 22 de pasageri. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Ce spune CNAB după incidentul de pe Otopeni

“Astăzi, 9 iulie, la ora 19:42, la aterizarea aeronavei care efectua cursa Satu Mare – Bucureşti Henri Coandă s-a produs o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare. Aeronava, de tip ATR 42, cu 22 de pasageri la bord, a rămas temporar imobilizată pe pista de decolare aterizare nr. 2. Traficul pe aeroport nu a fost afectat”, au anunţat reprezentaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

TAROM a reacţionat prin intermediul unui comunicat de presă şi a anunţat că nu s-au semnalat victime şi că toţi pasagerii sunt în siguranţă. “Compania TAROM informează publicul despre incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare – Bucureşti, având la bord 22 de pasageri. După aterizare, anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor”, anunţă compania aeriană.

Explozie la pneurile unui avion alTAROM foto: hotnews.ro

TAROM a început investigaţiile pentru a stabili cauza incidentului

O echipă de investigaţii de la Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) se va deplasa la faţa locului pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs acest incident. “Avionul a aterizat în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei 22 de pasageri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, iar momentan li se asigură asistenţă la sol conform EC 261/2004”, susţine TAROM.