News

Explozie la Rădăuţi. O femeie a ajuns la spital, cu arsuri serioase. Ce s-a întâmplat

Autor: Bogdan Solomon | 02.09.2019 | 21:50
Explozie la Rădăuţi. O femeie a ajuns la spital, cu arsuri serioase. Ce s-a întâmplat
Explozie puternică într-un bloc din Rădăuți. Sursa foto: adevarul.ro

O explozie puternică a avut loc în cursul serii de luni, 2 septembrie 2019, într-un apartament de la etajul III al unui bloc din municipiul Rădăuţi. Ca urmare a deflagrației provocate de o butelie, o femeie, în vârstă de 60 de ani, s-a ales cu arsuri grave, ajungând de urgență la spital.

Explozie puternică la Rădăuți. O femeie a fost grav rănită

Speriați de bubuitura puternică, vecinii au alertat autoritățile, iar la faţa locului au intervenit pompierii militari cu o autospecială de stingere, o autoplatformă şi o ambulanţă SMURD, precum şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava.  Femeia a suferit arsuri pe faţă, mâini şi picioare, iar echipajul medical i-a acordat îngrijirile necesare, înainte de a o transporta la spital.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, nu a fost necesară evacuarea persoanelor din bloc, iar pagubele materiale nu au fost foarte mari, degradându-se doar elemente de tâmplărie, câteva obiecte de mobilier şi zugrăveala din bucătărie şi balcon.

Pompierii au intervenit și au reușit să stingă focul în scurt timp. Femeia rănită a fost transportată la spital. Sursa foto: libertatea.ro
Pompierii au intervenit și au reușit să stingă focul în scurt timp. Femeia rănită a fost transportată la spital. Sursa foto: libertatea.ro

Explozie la o fabrică de vopsele din județul Vâlcea

Nu a fost singurul incident de acest gen produs în ultimele zile. În weekend-ul trecut, flăcările au cuprins  o fabrică de vopsele din județul Vâlcea. Incendiul a fost precedat de o explozie care i-a speriat pe oamenii din zonă, aceștia alertând imediat autoritățile. Totodată, a fost emis un mesaj Ro-Alert, avertizând oamenii din zonă să evite expunerea la fum.

Incendiul a fost stins după aproximativ patru ore, însă există un pericol mare de reaprindere, din cauza scurgerilor de substanțe imflamabile. „Există scurgeri de substanțe inflamabile din rezervoarele cu toluen”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Vâlcea, printr-un comunicat de presă.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!