News

Explozie la un spital Covid din Ucraina. Un mort, un rănit și 20 de evacuați

27.02.2021 | 20:40
Explozie la un spital Covid din Ucraina Un mort un ranit si 20 de evacuati
ADVERTISEMENT

O persoană a fost ucisă și o alta rănită în urma unei explozii la instalația de oxigen a unui spital din orașul Cernăuți din vestul Ucrainei.

Explozia s-a produs la etajul al doilea al spitalului sâmbătă la prânz și 20 de persoane au fost evacuate, potrivit unui comunicat al Serviciului de Stat din Ucraina pentru situații de urgență, care nu a precizat cauza incidentului.

ADVERTISEMENT

Acesta este al doilea incident din această lună în care pacienți au murit în spitale din cauza exploziei la instalația de oxigen.

Presa locală: Explozie și incendiu

Incendiul a pornit în secția de boli infecțioase, unde erau pacienți cu COVID-19, a clarificat Ukrainska Pravda, citând surse din serviciile de urgență.

ADVERTISEMENT

Douăzeci de persoane au fost evacuate din clădire. Pacienții instituției medicale sunt transferați în alte spitale, a declarat Natalia Husak, șef adjunct al administrației regionale Cernăuți.

„Conform datelor preliminare, ca urmare a exploziei unei butelii de oxigen la etajul al doilea al spitalului, a izbucnit un incendiu. În urma incidentului, o persoană a fost ucisă și alta rănită”, relatează UNN, citată de Gândul.

ADVERTISEMENT

Acesta este al doilea incident din această lună în care pacienți au murit în spitale din cauza unei explozii la instalația de oxigen.

La începutul lunii februarie, trei pacienți aflați la terapie intensivă și un medic din ATI au murit într-un incendiu dintr-un spital unde erau tratate cazuri de coronavirus în Zaporizhzhya din sud-estul Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Ucraina a înregistrat până acum 1,3 milioane de cazuri de infecție cu noul coronavirus și 25.893 de decese. Cernăuți este în prezent printre regiunile cu cele mai multe cazuri noi de Covid-19.

Numărul cazurile de coronavirus au crescut după o pauză în timpul unei carantine stricte la începutul anului. Guvernul a înființat spitale mobile în vestul Ucrainei pentru a face față unei creșteri puternice a numărului cazurilor.

Ucraina a început miercuri campania sa de vaccinare contra Covid-19, 159 lucrători medicali primind doza inițială de vaccin AstraZeneca, primul lot care a venit marți în Ucraina din India.

ADVERTISEMENT
Tags: