News

Explozie la uzina de armament din Cugir. Două persoane sunt rănite. O victimă a fost transportată cu elicopterul SMURD la București

22.05.2020 | 16:39
Explozie la uzina de armament din Cugir Doua persoane sunt ranite O victima a fost transportata cu elicopterul SMURD la Bucuresti
ADVERTISEMENT

O explozie puternică a avut loc la uzina de armament de la Cugir, județul Alba. Aceasta a fost urmată de un incendiu, două persoane fiind rănite, potrivit primelor informații furnizate de ISU.

UPDATE / Femeia rănită în explozie a fost transportată la București cu un elicopter SMURD. Victima va fi transportată la spitalul de arși din Capitală.

ADVERTISEMENT

Cristian Simu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a explicat ce a provocat explozia: un trasor care a provocat aprinderea altor tubuleţe trasoare.

Cele două victime sunt angajate pe poste de pirotehniste, adică încarcă încărcătură trasoare în gloanţe. Incidentele se pot produce tehnologic din cauza presării, iar acest incident de aprindere este normal, ceea ce nu este normal este cum s-a produs accidentul.

ADVERTISEMENT

Acest trasor a avut o traiectorie incontrolabilă pe podea şi a sărit provocând accidentul. Condiţiile de muncă erau normale. Din câte cunosc eu au fost respectate normele de protecţie a muncii”, a explicat Simu.

 

Explozie la uzina de armament din Cugir. Două persoane sunt rănite. Forțele de intervenție intervin

Din primele informații, două persoane au fost rănite în urma exploziei de la Cugir: o femeie de 53 ani, cu arsuri pe aproximativ 40% din corp, pentru care a fost solicitat elicopter SMURD

ADVERTISEMENT

Cealaltă femeie rănită are 58 ani și prezintă o serie de arsuri mai ușoare pe un braț, fiind acum asistată de ambulanța Cugir.

Prefectul județului Alba, Nicolae  Albu, spune că explozia s-a produs în zona tunelului de încercări, iar la acest moment pompierii acționează pentru stingerea incendiului.

ADVERTISEMENT

”A fost o răbufnire de pulberi la tunelul de încercări de la zona de ardere. Sunt două victime. ISU, ITM sunt la fașa locului. Vom face mai multe cercetări

Este o răbufnire de pulberi. Nu este un incendiu deschis. Se vor face cercetări. Acțiunea este în dinamică. ISU, POmpierii și Salvarea sunt acolo

Totul se petrece în incinta fabricii. Nu este în afara uzine. Se efectuează cercetări. Vom reveni cu mai multe detalii de îndată ce le vom avea”, a spus Albu la Digi 24.

Informații de la ISU Alba

Din fericire, incendiul izbucnit după explozie la fabrica de la Cugir nu se manifestă cu flacără, iar pompierii sunt prezenți la datorie.

”La acest moment incendiul nu se manifestă cu flacără vizibilă, pompierii acţionează pentru lichidare”, transmite ISU Alba.

ADVERTISEMENT
Tags: