News

Explozie într-un magazin alimentar din Prahova. Patru bărbați au fost răniți. Ministerul Sănătății: ”Sunt conștienți și cooperanți”. Update

O explozie s-a produs miercuri seară într-un magazin alimentar din Prahova. Patru bărbați au fost răniți, suferind arsuri grave. Explozia nu a fost urmată de incendiu.
29.12.2021 | 21:10
Explozie intrun magazin alimentar din Prahova Patru barbati au fost raniti Ministerul Sanatatii Sunt constienti si cooperanti Update
ADVERTISEMENT

Totul a avut loc în comuna Tomşani, sat Loloiasca. Persoanele rănite au vârste de 25, 36, 67 și 73 ani. Ele au suferit arsuri grave pe față și pe mâini, de gradul 1, 2 și 3, fiind transportate la spital.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvare: pompierii cu 2 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD,  3 ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Prahova, dar și o autospecială de primă intervenție și comandă, potrivit presei locale prahovainfo.ro

ADVERTISEMENT

Explozia s-a produs din cauza unei butelii

Potrivit spuselor primarului localității, Mihai-Florin Pelin, evenimentul a avut loc din cauza unei butelii. Preț de câteva minute, traficul în zonă a fost blocat.

Explozie magazin alimentar Prahova. Sursa foto: ISU Prahova

Reacția Ministerului Sănătății

Între timp, și Ministerul Sănătății a reacționat în acest caz. Reprezentanții instituției dau asigurări că toți cei patru bărbați răniți sunt în stare conștientă.

ADVERTISEMENT

”Din informațiile transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății, în urma exploziei s-au înregistrat 4 victime cu vârste cuprinse între 25 și 73 de ani.

Toate cele 4 persoane sunt internate la Spitalul Judetean Ploiești, în secția de chirurgie plastică. Pacienții sunt conștienți și cooperanți.

ADVERTISEMENT

În urma evaluării medicale s-a constatat că au arsuri de gradul 2 pe mâini și pe față, pe o suprafață mică, sub 15 la sută”, a transmis Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Mai multe incendii s-au produs miercuri seară

Tot miercuri seară, un alt incendiu a avut loc la malul mării. În staţiunea Eforie Sud un incendiu a izbucnit la un depozit de mobilă transmite ISU Dobrogea.

ADVERTISEMENT

”Incendiu la un depozit de mobilă, în Eforie Sud. Intervin: staţia Tuzla cu 2 ASAS şi SMURD B, detaşamentul Palas cu 2 ASAS şi AISI, detaşamentul Port cu un ASAS şi un ATPVM şi detaşamentul Fripis cu autospeciala de descarcerare”,  au mai informat reprezentanții ISU.

Miercuri seară un alt incendiu s-a maiprodus în localitatea Mărișel din Cluj la o casă improvizată. Un bărbat a murit. Pentru stingerea flăcărilor în zonă s-au deplasat două autospeciale de la subunitățile de pompieri din Gilău și Florești, dar și un echipaj SMURD.

Pompierii l-au găsit pe bărbat fără viață. Nu se cunoaște cauza evenimentului. S-a demarat o anchetă în acest caz.

ADVERTISEMENT