News

Explozie puternică la un bloc din Carei. S-a auzit și în localitățile învecinate. O femeie în stare gravă, preluată cu elicopterul SMURD. Update

Un apartament dintr-un bloc din Carei a sărit în aer, duminică dimineață. Explozia puternică s-a auzit și în localitățile învecinate. 11 persoane au fost rănite, iar pagubele sunt uriașe
27.02.2022 | 11:44
Explozie puternica la un bloc din Carei Sa auzit si in localitatile invecinate O femeie in stare grava preluata cu elicopterul SMURD Update
Un bloc din Carei a explodat în dimineața zilei de duminică. sursă foto: Primăria Carei
ADVERTISEMENT
27-02-2022
09:42

Femeie în stare gravă, cu arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corpului

Una dintre victimele exploziei de duminică dimineață a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, cu un elicopter SMURD.

Este vorba despre o femeie aflată în stare gravă, cu arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corpului.

“Elicopterul SMURD de la Jibou a fost solicitat în sprijin de ISU SATU MARE, pentru a ajuta la salvarea victimelor incendiului produs în această dimineață într-un bloc de locuințe din Carei.

Echipajul elicopterului SMURD a reușit stabilizarea și preluarea unei femei în stare gravă, cu arsuri de gradul II și III pe aproximativ 80% din suprafața corporală.

Femeia a fost transportată de urgență, pe calea aerului, la Spitalul Clinic Județan de Urgență Oradea, pentru a beneficia de asistența medicală necesară”, a transmis Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.

Potrivit datelor făcute publice de ISU Satu Mare, trei dintre victime au fost intubate și transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare. La spital au mai ajuns și alte două persoane.

Locuitorii orașului Carei au fost luați prin surprindere în dimineața zilei de duminică, când o explozie puternică s-a auzit în tot orașul, precum și în localitățile învecinate. Apartamentul unui bloc a sărit în aer dintr-o dată, rănind 11 persoane și provocând pagube uriașe.

Explozie puternică la un bloc din Carei

Apartamentul unui bloc din municipiul Carei a sărit în aer, în dimineața zilei de duminică.

Deși explozia a avut loc la etajul patru, aceasta a fost atât de puternică încât au fost distruse și apartamentele de la etajele inferioare. Suflul exploziei a împrăștiat bucățile de piatră până la sute de metri distanță.

ADVERTISEMENT

Au fost afectate și locuințele blocurilor din jur, precum și un hotel din apropiere. De asemenea, mai multe mașini au fost avariate.

Martorii au spus că explozia s-a auzit chiar și în localitățile învecinate.

11 persoane au fost rănite, iar patru dintre ele se află în stare gravă.

La fața locului au intervenit mai multe ambulanțe, precum și elicopterul SMURD.

Potrivit presei locale, cauza exploziei ar fi fost o acumulare de gaze.

Primăria Carei oferă cazare victimelor exploziei

În urma exploziei petrecute duminică dimineață, în jurul orei 07:30, la un bloc din zona centrală, în Piața Avram Iancu, mai multe persoane au rămas fără locuință.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, la fața locului, s-a deplasat și primarul Eugen Kovacs, care a vorbit despre ce s-a întâmplat.

“Este una dintre cele mai grave catastrofe care s-a înregistrat în ultimii ani în Carei. Sprijinim forţele de intervenţie cu tot ceea ce este necesar. Primăria Carei va asigura cazare pentru familiile ale căror apartamente au fost afectate de explozie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Primăria Carei a solicitat unui expert să evalueze în ce măsură a fost afectată structura de rezistenţă a blocului în care a avut loc explozia, urmând ca în funcţie de concluziile sale să luăm şi alte măsuri care se impun”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

De asemenea, Primăria Carei a anunțat, pe pagina de Facebook, că va oferi cazare familiilor ale căror apartamente au fost afectate de explozie.

ADVERTISEMENT

“Careienii ale căror apartamente au fost afectate de explozie şi nu au unde să doarmă la noapte se pot adresa şefului Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Carei, Monica Radu, la numărul de telefon 0744.156.252”, au mai transmis autoritățile locale.

ADVERTISEMENT