UPDATE: Explozie in Capitală. Celulă de criză la nivelul Ministerului Sănătăţii, un bărbat operat în regim de urgenţă la Floreasca

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, a anuntat ca s-a format o celula de criza la nivelul MS, in urma exploziei care a avut loc duminica intr-un targ de vechituri...
05.06.2016 | 18:03
UPDATE Explozie in Capitala Celula de criza la nivelul Ministerului Sanatatii un barbat operat in regim de urgenta la Floreasca

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, a anuntat ca s-a format o celula de criza la nivelul MS, in urma exploziei care a avut loc duminica intr-un targ de vechituri din cartierul Militari.

UPDATE ORA 16:00 “In urma exploziei de astazi din Valea Cascadelor s-a format o celula de criza la nivelul Ministerului Sanatatii si la nivelul cabinetului de ministru. In celula de criza sunt prezenti si secretari de stat. Suntem in permanenta legatura cu serviciile de urgenta, cu toate spitalele implicate si cu Unifarm pentru a avea mereu actualizarea stocurilor de medicamente specifice pentru arsi, care sunt necesare in acest tratament”, a declarat purtatorul de cuvant al MS, Laurentiu Colintineanu, la Spitalul Floreasca.

El a precizat ca in urma exploziei a fost chemat personalul care a participat la specializare in
Franta – trei plasticieni, doi anestezisti si mai multe asistente.

Reprezentantul MS a facut precizari cu privire la starea de sanatate a celor care au fost transportati la unitatile medicale: “La Spitalul de Arsi avem un barbat in varsta de 72 de ani care este intubat in acest moment si ventilat. Are arsuri pe 25% din suprafata corpului, arsuri de gradul I si II. Avem o femeie in varsta de 83 de ani, cu arsuri de 15% suprafata corpului gradul I si II, un barbat de 54 ani cu arsuri in suprafata de 25%, tot grad I si II, si o femeie de 45 ani cu arsuri in suprafata de 1% grad I si II. Ramane de vazut daca va ramane internata astazi sau nu la Spitalul de Arsi. A mai venit intre timp un pacient care a sosit pe cont propriu. Are arsuri minore si ramane de vazut daca va ramane internat sau nu. Probabil ca nu”.

La Spitalul Universitar a fost adus un barbat de 27 de ani cu arsuri pe o suprafata de 1% din corp, arsuri de gradul II, iar din ultimele informatii, acesta nu va ramane internat.

“La Floreasca avem urmatoarea situatie: un barbat de 50 de ani care are arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului, arsuri de gradul II si III, si arsuri de cai aeriene. In acest moment, acest barbat este intubat si ventilat, se afla deja in sala de operatie si urmeaza sa inceapa operatia in regim de urgenta. Avem o femeie in varsta de 64 de ani cu arsuri de gradul I si II pe aproximativ 23% din suprafata corpului. Acesti doi pacienti vor ramane in Unitatea de arsi de la Spitalul Floreasca, Unitatea de arsi grav. Apoi, un barbat de 58 de ani cu arsuri pe 10% din suprafata corpului gradul I si II si un barbat de 59 de ani cu arsuri pe 20% din suprafata corpului, tot asa de gradul I si II. Acesti doi pacienti vor fi internati pe sectia de chirurgie plastica”, a adaugat Colintineanu.

Noua persoane au fost transportate la spitale din Bucuresti, dupa explozia care a avut loc duminica la targul de vechituri de la Valea Cascadelor, informeaza un comunicat de presa al DGPMB.

Conform sursei citate, patru persoane au fost duse la Spitalul Clinic de Urgenta, una la Spitalul Universitar de Urgenta, iar alte patru persoane la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

Duminica, prin apel unic de urgenta 112, a fost sesizat faptul ca pe bd. Timisoara 101-103, in targul “Valea Cascadelor”, din sectorul 6, s-a produs o explozie la o butelie, in urma careia mai multe persoane au fost ranite. La fata locului s-au prezentat echipaje ale Sectiilor 21 si 25 Politie, precum si echipaje SMURD.

Citeşte mai mult pe www.stirileprotv.ro

……………………………………………………………………………………………………..

O explozie puternică a avut loc, duminică, în Capitală, în zona Valea Cascadelor, cartierul Militari. În urma deflagraţiei, 12 persoane au fost rănite, informează România TV.

UPDATE: Numărul persoanelor rănite în deflagraţie a crescut la 12. Dintre acestea, opt sunt în stare gravă. Un bărbat, cel care făcea grătarul, are arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, acesta fiind dus la Spitalul de Arşi.

Explozia s-a produs la o autorulotă cu instalaţie pentru grătar. Un furtun cu gaz s-a desprins de butelie şi a explodat. Toată piaţa a fost evacuată.

………………………………………………………………………………………………….

O explozie puternică a avut loc, duminică, în Capitală, în zona Valea Cascadelor, cartierul Militari. În urma deflagraţiei, opt persoane au fost rănite, informează România TV.

Explozia puternică s-a produs, duminică, la o tarabă din târgul de vechituri, pe Valea Cascadelor, în Capitală. În urma deflagraţiei, şapte persoane au suferit arsuri de gradul 2. Două dintre victime au fost deja transportate la spital.

Potrivit primelor informaţii, o butelie a explodat, fiind vorba şi de o instalaţie improvizată. Mai mult, după explozie a izbucnit şi un incendiu puternic.

La faţa locului au ajuns opt ambulanţe SMURD, trei autospeciale de stingere şi una de descarcerare, potrivit reprezentanţilor ISU

Sursă: www.romaniatv.net