ADVERTISEMENT
News

Explozie puternică în centrul Madridului. O clădire cu 6 etaje s-a prăbuşit parţial. Sunt cel puţin 3 victime. Video

Autor: Bogdan Solomon | 20.01.2021 | 16:48
Explozie puternică în centrul Madridului. O clădire cu 6 etaje s-a prăbuşit parţial. Sunt cel puţin 3 victime. Video
Deflagrația s-a produs într-un azil de bătrâni

O explozie puternică s-a produs miercuri după-amiază într-o casă de bătrâni situată chiar în centrul Madridului. Potrivit presei locale, cel puțin trei persoane au decedat, în vreme ce alte șase s-au ales cu răni grave și au fost transportate de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

Opt echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului și încearcă în aceste momente să stingă flăcările. O școală aflată în apropierea clădirii a fost la rândul ei grav afectată.

Cel mai probabil, totul a pornit de la o scurgere de gaz. În cauză va fi demarată, însă, o anchetă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs deflagrația.

Explozie puternică într-un cămin de bătrâni din Madrid

Clădirea în care s-a produs explozia nu este departe de Puerta de Toledo, una dintre porțile orașului și un obiectiv turistic extrem de popular. Cel puțin patru etaje ale clădirii au fost afectate și s-a decis evacuarea tuturor persoanelor din interior.

ADVERTISEMENT

În urma unei „evaluări preliminare cu toate măsurile de precauție”, primarul Madridului, José Luis Martínez Almeida a indicat drept cauză o scurgere de gaz.

„Pompierii vor vedea dacă au fost deteriorate zidurile alăturate dintre clădirea care a explodat și cea a azilului de bătrâni.

La fel, molozul a căzut și în curtea școlii care este atașată clădirii”, a declarat edilul.

ADVERTISEMENT

Imobilul de 98 de metri înălțime a pierdut complet acoperișul și pereții despărțitori ai cinci din cele șapte etaje. Potrivit Emergencias Madrid, printre victime se numără și o femeie de 85 de ani.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!