News

Explozie puternică în Los Angeles. Mai multe clădiri au luat foc și 11 pompieri au fost răniți. Video

17.05.2020 | 08:24
Explozie puternica in Los Angeles Mai multe cladiri au luat foc si 11 pompieri au fost raniti Video
ADVERTISEMENT

O explozie puternică s-a produs sâmbătă seara în centrul orașului Los Angeles din Statele Unite ale Americii. Mai multe clădiri au luat foc și cel puțin 11 pompieri prezenți la fața locului au fost răniți.

Explozie puternică în Los Angeles. Mai multe clădiri au luat foc și 11 pompieri au fost răniți

Mai multe clădiri au luat foc în apropierea zonei Micului Tokyo, după o explozie în centrul orașului Los Angeles, sâmbătă seară. Deflagrația a rănit 11 pompieri, a declarat Departamentul de Pompieri din Los Angeles, conform CBS LA.

ADVERTISEMENT

Incidentul din acest weekend, care s-a produs la doar câteva blocuri de centrul orașului, a început cu un incendiu care a fost semnalat pentru prima dată în jurul orei 18:26

În timp ce pompierii lucrau să stingă focul de pe strada Boyd Street, locul unui furnizor de ulei de miere, în zonă a avut loc și o explozie de proporții care a amplificat problemele.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 11 pompieri au fost răniți dintre cei prezenți la fața locului. Imediat, ei au fost transportați la un spital din apropiere cu răni provocate de arsuri.

Doi erau în stare critică, unul era în stare gravă, iar restul avea răni moderate, au spus oficialii din LA, conform sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

Primarul din LA, Eric Garcetti, a spus că monitorizează situația, și a emis la scurt timp un comunicat pe contul personal de Twitter: ”Gândurile mele sunt alături de curajoșii noștri pompieri @LAFD (Departamentul de Pompieri Los Angeles). Urmărim îndeaproape această situație și continuăm să obținem mai multe informații.”

Sute de pompieri prezenți la locul exploziei

La locul incidentului din centrul Los Angeles-ului au ajuns rapid peste 230 de pompieri din cadrul Departamentului LA.

ADVERTISEMENT

În apropierea zonei exploziei a fost creat și un centru de tratament medical. Flăcările și fumul de la clădirile arse se mai puteau observa și după ora locală 19:30, la aproximativ o oră după startul incendiului.

LAFD a declarat că incendiul a fost stins imediat după ora 20:00. Cauza incendiului și exploziei sunt în curs de cercetare.

ADVERTISEMENT
Tags: