News

Explozie puternică într-o locuință din Fetești. Un bărbat a murit timp ce construia o bombă

Un bărbat din Fetești a murit în timp ce încerca să cosntruiască o bombă artizanală în propria casă. Materialele pirotehnice folosite au explodat.
29.05.2024 | 23:41
Explozie puternica intro locuinta din Fetesti Un barbat a murit timp ce construia o bomba
Explozie puternică într-o locuință din Fetești. Foto: Poliția Română Facebook
ADVERTISEMENT

Un incident grav a avut loc, miercuri, în Fetești. Un bărbat în vârstă de 44 de ani a murit în timp ce încerca să construiască o bombă artizanală în casă.

Bărbatul a murit pe loc

Potrivit anchetatorilor, materialele pirotehnice și explozibilele pe care bărbatul le folosea în construcția bombei au explodat.

ADVERTISEMENT

Vecinii bărbatului au fost cei care au alertat autoritățile, după ce au auzit un zgomot extrem de puternic, iar din locuința sa ieșea un fum gros.

La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, jandarmi, dar și o ambulanță, însă din păcate, pentru bărbatul de 44 de ani nu s-a mai putut face nimic.

ADVERTISEMENT

”În cursul nopţii trecute, poliţiştii au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că din locuinţa unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Feteşti, iese fum urmare a unui zgomot puternic, iar acesta este inconştient.

La faţa locului, s-a deplasat cu operativitate o echipă complexă  de poliţişti, pompieri, jandarmi şi medici, care au constatat decesul bărbatului, iar în interiorul locuinţei au identificat mai multe obiecte susceptibile a conţine materiale pirotehnice şi explozive”, au transmis, miercuri seară, reprezentanții IPJ Ialomiţa.

ADVERTISEMENT

După ce trupul bărbatului a fost preluat de către Serviciul de Medicină Legală, anchetatorii au găsit în locuința lui mai multe materiale priotehnice și elemente de muniție, care au fost ridicate și duse la expertiză.

Pentru a evita o nouă tragedie, materialele au fost ridicate de angajații Serviciului Pirotehnic din cadrul Brigăzii Antitero a Serviciului Român de Informații.

ADVERTISEMENT

În acest caz, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Momentan, oamenii legii nu știu motivul pentru care bărbatul încerca să constuiască bomba, însă vecinii acestuia spun că se temea că ar putea fi atacat de armata rusă.

ADVERTISEMENT