News

Explozie puternică într-un bloc din Buzău. Fetiță de 8 ani și bunica ei, rănite. Alte 15 persoane evacuate

O explozie puternică a avut loc vineri dimineața într-un bloc din Buzău. În urma acesteia, o fetiță de 8 ani și bunica ei au fost rănite.
15.10.2021 | 11:33
Explozie puternica intrun bloc din Buzau Fetita de 8 ani si bunica ei ranite Alte 15 persoane evacuate
ADVERTISEMENT

O explozie puternică a avut loc vineri dimineața într-un apartament situat într-un bloc din Buzău. În urma deflagrației, două persoane au fost rănite.

Victimele sunt o fetiță de 8 ani și bunica ei de 65 de ani. Alte 15 persoane au fost evacuate.

Fetiță de 8 ani și bunica ei, rănite într-o explozie puternică într-un bloc din Buzău

Explozia din această dimineață s-a produs într-un bloc de garsoniere de la marginea oraşului Buzău, la ieşirea spre Brăila.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, incidentul nu a fost urmat de incendiu. Pe lângă cele două persoane rănite, alți 15 oameni au fost evacuaţi.

”Au fost preluate două victime, o minoră de opt ani, precum şi o femeie în vârstă de 65 ani, ambele stabile, cu arsuri şi răni uşoare”, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

La locul exploziei au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o ambulanță.

”Au intervenit două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o ambulanţă”, mai informează ISU Buzău.

ADVERTISEMENT

Care este starea celor două victime

Echipele medicale care au intervenit la locul incidentului au prezentat starea celor două victime surprinse în explozia de vineri.

”Femeia a suferit arsură prin explozie spaţiu închis 10 %, gradul I, 2 A, B la nivel facial, cervical, mâini, antebrat bilateral şi coapsă, iar fetiţa a suferit arsură prin explozie gradul I, 2A, B la nivel facial şi la nivelul mâinii stângi. În acest moment, ambele victime primesc îngrijiri medicale”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cauza exploziei, pompierii spun că, cel mai probabil, aceasta s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze la la instalaţia de alimentare a unui convector.

Imediat după deflagrație, tot blocul a fost debranşat de la reţeaua de gaze, iar locatarii ar putea aştepta reluarea furnizării acestora chiar şi o săptămână, în funcţie de gravitatea avariilor.

ADVERTISEMENT
Tags: