ADVERTISEMENT
News

Explozie puternică într-un bloc din Galați. Cinci persoane au ajuns de urgență la spital

Autor: Bogdan Solomon | 29.10.2020 | 09:30
Explozie puternică într-un bloc din Galați. Cinci persoane au ajuns de urgență la spital
Așa arată blocul în urma exploziei care s-a produs în această dimineață. Sursa foto: Captură Video

O explozie puternică s-a produs în dimineața zilei de joi, 29 octombrie, într-un bloc de locuințe din zona centrală a municipiului Galați. Potrivit autorităților, cinci persoane, dintre care una cu arsuri pe mai mult de jumătate din suprafața corpului, au fost transportate de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

Speriați de bubuitura puternică, zeci de persoane s-au autoevacuat din clădirea cu patru etaje. Deflagrația a afectat mai multe apartamente și spații comune din interiorul imobilului.

Zgomotul s-a auzit de la kilometri distanță și i-a făcut pe locuitorii cartierului să creadă că este vorba despre un cutremur.

ADVERTISEMENT

Explozie puternică într-un imobil din Galați

Explozie în urma unei acumulări de gaze la demisolul unui bloc de locuinţe din zona centrală a orașului.

Au fost înregistrate 5 victime, din care una cu arsuri pe 50% din suprafaţa corporală și 4 victime cu traumatisme uşoare.

ADVERTISEMENT

Au fost evacuate 21 de persoane, din care 3 copii, 7 vârstnici și 11 adulţi”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați.

Apartamentul în care s-a produs explozia este situat chiar în spatele hotelului Galaţi. La fața locului au intervenit echipaje de la SMURD, Ambulanță, pompieri, Poliție și Jandarmerie.

ADVERTISEMENT

Potrivit pompierilor, cauza ar fi o centrală termică defectă. Deși circulaţia rutieră din centrul oraşului a fost oprită din cauza mirosului de gaze persistent, nimeni nu a reușit să depisteze în timp util sursa pentru a preveni acest incident nefericit.

De îndată ce misiunea de salvare va lua sfârșit, experții vor verifica dacă structura de rezistență a imobilului a rezistat deflagrației. În caz contrar, locatarii vor fi nevoiți să se mute la rude sau în spațiile puse la dispoziție de Primăria Galați.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!