News

Explozie puternică într-un bloc din Miercurea Ciuc

O puternica explozie s-a produs, in noaptea de sambata spre duminica, intr-un bloc din Miercurea Ciuc, din cauza unor scurgeri de gaz la un aragaz defect, zeci de persoane din imobil fiind evacuate si...
18.01.2015 | 13:24
Explozie puternica intrun bloc din Miercurea Ciuc

O puternica explozie s-a produs, in noaptea de sambata spre duminica, intr-un bloc din Miercurea Ciuc, din cauza unor scurgeri de gaz la un aragaz defect, zeci de persoane din imobil fiind evacuate si doua apartamente fiind avariate.

Ofiterul de serviciu de la Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita a declarat, duminica dimineata, corespondentului MEDIAFAX ca explozia s-a produs cu putin inainte de miezul noptii, la bucataria unui apartament de la etajul al treilea al unui bloc de pe bulevardul Fratiei din Miercurea Ciuc, pompierii fiind alertati prin 112 de catre un locatar de la primul etaj al cladirii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La locul deflagratiei s-au deplasat doua echipaje de pompieri cu doua autospecial, precum si reprezentantii distribuitorului de gaz.
Seful Garzii de interventie de la Detasamentul de Pompieri Miercurea Ciuc, plutonier adjunct Ionut Ionita, a precizat ca explozia nu a fost urmata de incendiu, insa toti locatarii de pe scara, aproximativ 50 de persoane, au fost evacuati din apartamentele lor, iar reprezentantii firmei distribuitoare au oprit gazul.

“In urma exploziei, un perete despartitor si usa bucatariei apartamentului au fost dislocate, geamul termopan s-a spart, afectat fiind si apartamentul de la etajul al doilea, unde s-au produs mai multe fisuri. Locatarii de pe scara blocului au fost evacuati si li s-a permis sa intre dupa aproximativ o ora, dupa ce s-a identificat unde s-a produs explozia si masuratorile au demonstat ca nu mai exista niciun pericol”, a spus Ionut Ionita.

Potrivit acestuia, deflagratia s-a produs din cauza unor scurgeri de gaz la un aragaz defect, instalatia din apartament fiind sigilata pana la remedierea problememlor.

Seful garzii de interventie a mentionat ca structura de rezistenta a blocului nu a fost afectata in urma deflagratiei. Pagubele provocate de explozie vor fi evaluate in cursul zilei de duminica.

sursa: mediafax.ro