News

Explozie puternică într-un bloc din orașul suedez Goteborg. Cel puțin 25 de persoane sunt rănite. Video 

O explozie puternică a avut loc marți dimineața într-un bloc din Goteborg, Suedia. Cel puțin 25 de persoane au fost rănite și transportate la spital, unele dintre ele fiind în stare gravă.
28.09.2021 | 10:33
Explozie puternica intrun bloc din orasul suedez Goteborg Cel putin 25 de persoane sunt ranite Video
ADVERTISEMENT

Un bloc din orașul suedez Goteborg a fost afectat de o explozie extrem de puternică, marți dimineața. Deflagrația a avut loc la ora locală 5.00, într-o clădire rezidențială din partea centrală a localității.

Cel puțin 25 de persoane au fost rănite și se află în spital. Un număr de aproximativ 100 de locatari ai blocului au fost evacuați după explozie, potrivit Nation.com.

ADVERTISEMENT

Explozie puternică într-un bloc din Goteborg. Cel puțin 25 de persoane sunt rănite

După explozia inițială, la blocul afectat au izbucnit și mai multe incendii. Cel puțin 3 dintre victime sunt în stare extrem de gravă.

Serviciile de urgență, pompierii și poliția suedeză au ajuns la fața locului pentru evacuarea persoanelor care locuiesc în zonă.

ADVERTISEMENT


Polițiștii au început o anchetă asupra incidentului pentru a afla toate cauzele și circumstanțele exploziei. Clădirea a fost închisă. Până la această oră nu se știe ce anume ar fi putut provoca explozia.

Potrivit publicației Then24, care citează serviciul de presă al spitalului Sahlgrenska din Goteborg, 3 femei cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani, care sunt tratate la unitatea medicală, sunt grav rănite.

ADVERTISEMENT

Cauzele exploziei din Goteborg, încă necunoscute

Autoritățile au mai raportat că se așteaptă ca în orele următoare numărul victimelor să crească.

Sursa citată mai notează că explozia de marți dimineață a afectat și 3 blocuri de apartamente din zonă și a provocat un incendiu, cu care pompierii s-au luptat mai multe ore.

ADVERTISEMENT

Serviciul de salvare a anunțat că nu este încă clar câte persoane ar trebui evacuate, dar numărul este unul destul de mare.

”Sunt afectate mai multe apartamente și case de scări. În prezent nu este clar ce a cauzat explozia”, ​​au declarat serviciile de urgență din Goteborg.

Locuitorii din zonă au fost sfătuiți să închidă ferestrele și să rămână în interior din cauza fumului intens produs de flăcări.

ADVERTISEMENT