ADVERTISEMENT
News

Explozie puternică la granița Coreei de Sud cu Coreea de Nord. Biroul comun de legătură, aruncat în aer

Autor: Adrian Baciu | 16.06.2020 | 11:19
Explozie puternică la granița Coreei de Sud cu Coreea de Nord. Biroul comun de legătură, aruncat în aer
Explozie puternică la granița Coreei de Sud cu Coreea de Nord. Biroul comun de legătură, aruncat în aer. Sursa foto: twitter.com

Explozie puternică raportată la granița Coreei de Sud cu Coreea de Nord. Biroul comun de legătură al celor două state a fost aruncat în aer.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, la baza atacului ar sta regimul de la Phenian, cel care, prin mai multe voci oficiale, a avertizat în ultimele zile asupra unui posibil conflict.

Până la acestă oră nu s-au anunțat victime din nicio tabără, deși zona ar fi una destul de populată.

Explozie puternică la un birou de legătură între Coreea de Sud și Coreea de Nord

În cursul zilei de marți, 16 iunie, Ministerul sud-coreean al Unificării a confirmat că o explozie a avut loc la biroul inter-coreean din orașul de graniță Kaesong la ora locală 14.49.

ADVERTISEMENT

”Coreea de Nord a aruncat în aer, marți, un birou de legătură inter-coreeană pe partea sa a frontierei”, a declarat ministerul de unificare al Coreei de Sud, conform Gulf NEWS.

Poziția oficială a Seulului a venit la câteva minute după ce a fost văzută o coloană de fum în apropiere de zona industrială din oraș.

Relațiile dintre cele două Corei s-au tensionat din nou în urmă cu câteva săptămâni, după ce armata nord-coreeană a dorit să ocupe zona demilitarizată. Motivul îl reprezintă trimiterea de manifeste, bani și chiar produse de consum, din Coreea de Sud, în localitățile aflate peste graniță.

ADVERTISEMENT

Sora dictatorului de la Phenian, Kim-Jong-un, a dat ordin armatei să se pregătească. ”Simt că este momentul să ne rupem de autorităţile sud-coreene. Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”, a spus Kim Yo-Jong.

Complexul Kaesong, zonă economică specială la granița dintre cele două Corei

Kaesong este o zonă economică specială la granița dintre cele două Corei care este gestionată în cooperare de Coreea de Sud și de Nord. Există 124 de companii sud-coreene care operează în complexul Kaesong cu mai mult de 54.000 de angajați nord-coreeni.

ADVERTISEMENT

Conflictul a escaladat, în ciuda faptului că președintele sud-coreean, Moon Jae In, a făcut apel către Coreea de Nord să continue eforturile comune de pace în ceea ce a devenit prima sa declarație oficială după ce Phenian a tăiat orice comunicare cu Seulul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!