News

Explozie puternică la o fabrică de muniție din Franța. Cel puțin opt persoane au fost rănite

O explozie de proporții a produs un incendiu la o fabrică de muniție din Franța. Opt persoane au fost rănite până la sosirea pompierilor, conform presei din Franța.
03.08.2022 | 20:28
Explozie puternica la o fabrica de munitie din Franta Cel putin opt persoane au fost ranite
Explozie la o fabrică în Franța. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Fabrica din Bergerac, Dordogne, specializată în producerea nitrocelulozei, a fost cuprinsă de flăcări și pompierii încearcă să salveze cât mai mulți angajați ai fabricii.

Explozie puternică la o fabrică din Franța, urmată de incendiu

”Mijloace importante de reacție au fost desfăşurate”, a anunțat ministrul francez Gerald Darmanin. La fața locului au ajuns 50 de pompieri, 20 de poliţişti şi două elicoptere, conform Francebleu.fr.

ADVERTISEMENT

Presa din Franța anunță că explozia a avut loc în timpul manipulării necorespunzătoare a nitrocelulozei. Cel mai grav a fost afectată clădirea numărul 75, aceasta fiind în mare parte distrusă iar acoperișul e găurit. O persoană a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Universitar din Bordeaux, fiind în stare gravă.

Fabrica, deschisă în 2013, e considerată o instalație Seveso de nivel mare, securitatea în această locație fiind la un nivel ridicat. Acest tip de instalații sunt reglementate foarte strict de guverne pentru că pot fi foarte periculoase pentru om și mediul înconjurător. Franța deține 705 astfel de instalații industriale de tip Seveso.

ADVERTISEMENT

Un incident similar a avut loc în 2019, la uzina Lubrizol din Rouen, care s-a soldat cu mai mulți răniți. Opt persoane au ajuns în stare gravă la spital în urma acelui incident.

În luna martie a acestui an, o explozie similară a avut loc la o fabrică de amidon din Medgidia. Din fericire, în acel moment nu au existat victime, potrivit anunțului ISU Constanța.

ADVERTISEMENT

”Forțe alocate: 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 1 autospecială de transport personal și victime multiple, 1 autospecială CBRN și 2 ambulanțe SMURD

La locul intervenției, colegii intervin în acest moment. Explozia a avut loc la o gură de aerisire. Substanța care arde nu este periculoasă”, a transmis ISU.

ADVERTISEMENT

Fabrica respectivă din Medgidia e una dintre cele mai mari investiții din România, fiind inaugurată în 2022 de o companie cu capital turcesc, potrivit presei din Constanța.

ADVERTISEMENT
Tags: