ADVERTISEMENT
News

Explozie puternică la o rafinărie din Indonezia. Zeci de răniți și 1.000 de evacuați. Video

Autor: Adrian Baciu | 29.03.2021 | 13:38
Explozie puternică la o rafinărie din Indonezia. Zeci de răniți și 1.000 de evacuați. Video
Explozie puternică la o rafinărie din Indonezia. Zeci de răniți și 1.000 de evacuați. Video. Sursa foto: colaj Fanatik

O explozie puternică a avut loc la o rafinărie din Indonezia la miezul nopții de duminică spre luni. Deflagrația, urmară de un incendiu, a fost raportată în provincia Java de Vest și a rănit circa 20 de oameni. Alți aproape 1000 de localnici au fost evacuați.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, incendiul a izbucnit la rafinăria Balongan, condusă de firma petrolieră de stat Pertamina, la ora locală 00:45, luni. Deocamdată, cauza incendiului rămâne neclară.

Imaginile publicate de posturile TV și videoclipurile apărute pe rețelele de socializare au arătat amploarea evenimentului. Flăcări imense și nori de fum s-au ridicat deasupra zonei.

ADVERTISEMENT

Explozie urmată de un incendiu uriaș la o rafinărie din Indonezia

O explozie masivă, urmată de un incendiu de proporții au fost consemnate, luni, la rafinăria de petrol din Balongan, operată de compania de stat din Indonezia, PT Pertamina, informează BBC.

”Deocamdată, cauza incendiului este necunoscută”, au transmis reprezentanții companiei Pertamina, care nu exclud ipoteza ca un fulger să fi lovit instalațiile. În momentele premergătoare izbucnirii incendiului, în zonă a fost raportată o furtună puternică.

ADVERTISEMENT

”Pentru a preveni răspândirea incendiului, am declanșat operațiuni majore și depunem toate eforturile pentru a opri focul”, a declarat Nicke Widyawati, președintele directorului Pertamina, potrivit sursei citate.

Imediat după producerea exploziei, conducerea companiei petroliere a anunțat că închide rafinăria și efectuează controlul fluxului de petrol pentru a preveni orice răspândire ulterioară.

ADVERTISEMENT

Rafinăria Balongan, care se află la aproximativ 200 km la est de capitala Indoneziei Jakarta, se întinde pe circa 340 de hectare și poate prelucra 125.000 de barili pe zi.

Zeci de răniți și 1.000 de evacuați în zona exploziei

Potrivit agenției regionale indoneziene de gestionare a dezastrelor, 5 persoane au ajuns în spital pentru arsuri grave, iar alte 15 cu arsuri minore.

ADVERTISEMENT

Numărul victimelor ar putea crește în orele următoare. Alte trei persoane sunt date dispărute, iar martorii spun că suflul exploziei le-a aruncat într-o orezărie. Printre oamenii care au suferit arsuri sunt şi 4 studenţi care treceau prin apropiere.

”Am simțit mai întâi un miros puternic de combustibil, atât de puternic încât mi-a durut nasul, în timp ce auzeam fulgere”, a declarat un rezident din apropiere pentru presa locală.

ADVERTISEMENT

Numărul celor evacuați din zonă se apropie de 1.000. Cei mai mulți dintre aceștia sunt locuitorii dintr-un sat din apropiere, care au fost transportați de autorități în mai multe tabere diferite, eforturile de ajutorare fiind complicate mult și de măsurile de prevenire a infectării cu Covid-19.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!