News

Explozie puternică la Teheran. 19 oameni au murit și alți 6 au fost răniți. Video

01.07.2020 | 08:05
Explozie puternica la Teheran 19 oameni au murit si alti 6 au fost raniti Video
ADVERTISEMENT

O explozie puternică produsă în Capitala Iranului, Teheran, a lăsat în urma sa 19 morți și alți 6 răniți.

Tragedia s-a produs la o clinică medicală din nordul orașului cu o populație de peste 15 milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT

Din primele informații oficiale, cauza deflagrației ar fi o scurgere de gaze necontrolată din unitatea sanitară.

Explozie puternică în Capitala Iranului, Teheran: 19 oameni au murit și 6 sunt răniți

Un incendiu, urmat de o explozie puternică, s-au produs marți în Capitala Iranului, anunță Jalal Maleki, purtătorul de cuvânt al Direcției de Pompieri Teheran, la televiziunea de stat, citat de Reuters.

ADVERTISEMENT

Într-un videoclip postat pe o reţea de socializare se pot vedea mai multe explozii în nordul Teheranului, iar o altă filmare arată cum pompierii foloseau o scară pentru a ajunge la acoperişul clădirii.

Clinica afectată de explozie, unde se efectuează intervenții chirurgicale ușoare și imagistică medicală, avea 25 de angajați în interior la momentul exploziei, a mai spus Maleki.

ADVERTISEMENT


În urmă cu doar câteva zile, tot în Iran, a avut loc o altă explozie, la o bază militară sensibilă din apropiere de Teheran, despre care Ministerul Apărării a anunţat că a fost provocată de o scurgere la un rezervor de la o unitate de stocare a gazelor. Nu au fost raportate decese sau răniţi.

Numărul victimelor ar putea trece de 19

Din raportul oficial al autorităților, 19 persoane au murit până acum în explozia de la clinica Sina Athar din Teheran.

ADVERTISEMENT

O parte dintre victime ”s-au aflat la etajele superioare, în sălile de operații, în care erau pacienți operați”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri din Teheran, Jalal Maleki.

”Din păcate, și-au pierdut viața din cauza căldurii și a fumului gros”, a mai spus pompierul, adăugând faptul că cei de la echipa de salvare au scos 20 de persoane din zona afectată.

În acest moment, temerile oficialilor din Teheran este aceea că numărul morților ar putea fi unul mult mai mare decât cel anunțat inițial.

ADVERTISEMENT
Tags: