News

Explozie puternică la un bloc din Giurgiu. 14 persoane au fost evacuate după ce un bărbat a fumat lângă o butelie cu gaz

O explozie puternică a afectat serios un bloc de locuințe din Giurgiu, 14 persoane fiind evacuate în urma deflagrației de la parter.
14.01.2023 | 11:15
Explozie puternica la un bloc din Giurgiu 14 persoane au fost evacuate dupa ce un barbat a fumat langa o butelie cu gaz
Explozie la bloc în Giurgiu. Foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Explozia a fost provocată de un bărbat în vârstă de 68 de ani care a fumat lângă o butelie cu gaz, potrivit pompierilor.

Explozie puternică la un bloc din Giurgiu

Explozia s-a produs la parterul blocului, iar bărbatul în vârstă de 68 de ani a suferit arsuri grave la nivelul capului și picioarelor, fiind transportat de urgență la spital. Explozia a fost urmată de un incendiu, care nu s-a extins la restul apartamentelor.

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU Giurgiu, la fața locului au ajuns patru autospeciale de stingere și intervenție, o ambulanță SMURD și un echipaj CBRN care a scos din garsonieră două butelii.

”În această noapte, pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi să intervină pe strada Vaporului din municipiul Giurgiu, acolo unde a avut loc o explozie într-o garsonieră situată la parterul unui bloc. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, o ambulanţă SMURD, un echipaj CBRN şi trei ambulanţe SAJ”, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

„Aceştia au constatat faptul că în urma evenimentului un bărbat care locuia singur în garsonieră, în vârstă de 68 de ani, a suferit arsuri la nivelul capului şi la picioare. Acesta era conştient, a fost preluat de echipajul SMURD şi transportat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Autoritățile au transmis că fumatul în spații închise, aproape de butelia cu gaz, a fost cea mai probabilă cauză a exploziei.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, explozia din garsoniera situată într-un bloc de locuinţe de pe strada Vaporului, din municipiul Giurgiu, s-a produs din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător, respectiv în apropierea sistemului de încălzire pe butelie, folosit în dormitor. În urma exploziei urmată de un incendiu un bărbat în vârstă de 68 de ani a suferit arsuri la nivelul feţei şi la picioare şi a fost transportat la spital de un echipaj SMURD, iar alte 14 persoane, dintre care doi copi, au fost evacuate din apartamentele situate pe aceeaşi scară a blocului unde a avut loc explozia.

Au fost înregistrare pagube materiale însemnate în garsoniera în care a avut loc explozia urmată de incendiu, dar şi pe casa scării şi la alte cinci apartamente”, a transmis ISU Giurgiu, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Apartamentul unde s-a produs exxplozie a fost distrus în propoție de 95%. De asemenea s-au spart geamurile pe casa scării și s-a deteriorat ghena de gunoi.

ADVERTISEMENT