News

Explozie puternică la un hotel din Cuba: cel puțin 8 morți, 30 de răniți și 13 dispăruți. Video

O explozie puternică s-a produs vineri, 6 mai, la un hotel din Havana, Cuba. Cel puţin 8 oameni au murit, circa 30 au fost răniţi şi 13 sunt dați dispăruți.
06.05.2022 | 22:26
Explozie puternica la un hotel din Cuba cel putin 8 morti 30 de raniti si 13 disparuti Video
Cel puțin 8 morți, 30 de răniți și mai mulți dispăruți, după o explozie la un hotel din Havana, Cuba. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter
ADVERTISEMENT

Hotelul de 5 stele Saratoga, unul dintre cele mai emblematice și luxoase din Havana, Capitala Cubei, a fost distrus în mare măsură de o explozie puternică.

Cel puțin 8 morți, 30 de răniți și mai mulți dispăruți, după o explozie la un hotel din Havana, Cuba

Clădirea era în renovare şi închisă turiștilor, iar primele constatări indică o scurgere de gaz, a menționat, pe Twitter, biroul de presă al președenției.

ADVERTISEMENT

De altfel, la locul tragediei a fost prezent și președintele Miguel Díaz-Canel. Acesta a deplâns cele întâmplate și și-a exprimat solidaritatea cu victimele, confirmând că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident.

În urma exploziei, cel puţin 8 oameni au murit, circa 30 au fost răniţi şi 13 sunt daţi dispăruţi, informează APNews, citând surse locale.

ADVERTISEMENT

Niciun turist nu a fost cazat la Hotelul Saratoga, care dispune de 96 de camere, dat fiind faptul că structura era în curs de de renovare, a declarat guvernatorul Havana Reinaldo García Zapata pentru ziarul Partidului Comunist Granma.

Puternica deflagrație a smuls părți mari ale fațadei clădirii, a distrus ferestrele și a avariat serios mașinile parcate în fața hotelului.

ADVERTISEMENT

Primele patru etaje ale unității turistice, care era goală, dată fiind renovarea, au fost spulberate.

De-a lungul vremii, hotelul din Havana este faimos după ce a găzduit celebrități precum Madonna și Beyonce.

ADVERTISEMENT

Explozia a provocat daune la clădiri din apropiere

Autoritățile din Capitala Cubei au raportat daune la o clădire rezidențială și la o școală din apropiere.

Unitatea de învățământ a fost evacuată. Din fericire, niciunul dintre copii nu a fost rănit.

Yazira de la Caridad, o mamă a doi copii, a spus că explozia i-a zguduit casa, care se află la un bloc distanță de hotel: ”Întreaga clădire s-a mișcat. Am crezut că este un cutremur. Încă îmi bate inima foarte tare”.

Hotelul Saratoga e situat în Centrul Istoric al Capitalei Cubei. Unitatea a fost închisă de doi ani din cauza pandemiei și se pregătea de redeschidere, pe 10 mai, după o renovare.

ADVERTISEMENT