News

Explozie puternică lângă Seul: 38 de persoane şi-au pierdut viața. Video

29.04.2020 | 17:06
Explozie puternica langa Seul 38 de persoane siau pierdut viata Video
ADVERTISEMENT

O explozie puternică s-a produs miercuri lângă Seul. Cel puțin 38 de persoane şi-au pierdut viața după ce o clădire înaltă de patru etaje a fost cuprinsă de flăcări.

Explozie puternică lângă Seul: 38 de persoane şi-au pierdut viaţa

Tragedie lângă Capitala Coreei de Sud. Aproape 40 de persoane au murit, iar alte 10 au fost rănite miercuri, într-un incendiu izbucnit la un depozit de marfă în Coreea de Sud, potrivit New York Times.

Incendiul s-a produs în interiorul unui bloc cu patru etaje, aflat în construcție la Icheon, la est de Seul. Acesta s-a extins extrem de rapid şi a îngreunat evacuarea persoanelor aflate înăuntru, a declarat un reprezentant al pompierilor, conform sursei citate.

Cauza deflagrației a fost o explozie puternică în timpul lucrărilor de reabilitare a clădirii și a implicat uretanul, un combustibil folosit pentru izolarea podelei clădirii.


Un număr de 410 persoane, inclusiv 335 pompieri, au fost mobilizate pentru a răspunde la accident.

Incendiul a fost stins la cinci ore după ce a avut loc la 13:32, a precizat Agenția de știri Yonhap, citată de New York Times.

Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare

Conform ultimelor date, este de așteptat ca numărul morților să crească, întrucât mulți lucrători erau încă în interior și nu au fost scoși din zona focului.

În momentul în care a izbucnit incendiul, aproape 80 de lucrători din nouă companii se aflau în interiorul clădirii.

Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a cerut ministerelor abilitate să depună toate eforturile pentru operațiunea de căutare și salvare, prin mobilizarea tuturor resurselor disponibile, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției casei albastre, Kang Min-seok.