Explozie puternică a unui vulcan din Guatemala. Autorităţile se aşteaptă la evenimente de intensitate şi mai mare

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
16/08/2016, 22:18
Explozie puternică a unui vulcan din Guatemala. Autorităţile se aşteaptă la evenimente de intensitate şi mai mare

Vulcanul Santiaguito, situat în departamentul Quetzaltenango din vestul Guatemalei şi care se află în activitate constantă, a înregistrat marţi o explozie puternică, a informat o sursă oficială citată de EFE.

Institutul Naţional de Seismologie, Vulcanologie, Meteorologie şi Hidrologie (Insivumeh) din Guatemala a raportat că la ora locală 06:58 (12:58 GMT) staţia seismică STG3 a înregistrat explozia acestui colos cu o înălţime de 2.550 de metri.

Potrivit Institutului, norul de cenuşă se ridică la circa 5.000 de metri deasupra nivelului mării şi se îndreaptă spre vest. Institutul a avertizat că norul de cenuşă ar putea ajunge la o distanţă de până la 40 de kilometri.

Explozia a generat erupţii piroclastice, lava revărsându-se pe versanţii de vest şi de sud-est ai vulcanului pe o distanţă de 2 kilometri, au informat surse ale institutului.

Insivumeh a avertizat că activitatea vulcanului Santiaguito se menţine la grad “înalt de periculozitate” şi nu a eliminat posibilitatea înregistrării de evenimente de o mai mare intensitate.

sursa: antena3.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali vrea ca FCSB să o copieze pe CFR Cluj. “Aşa se câştigă campionatul!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×