News

Explozie și incendiu într-o fabrică de vopsea, cel puțin 11 persoane au murit. Tragedie în India

O explozie s-a auzit în fabrică înainte de a izbucni incendiul, iar oficialii bănuiesc că deflagraţia a fost cauzată de substanțele chimice depozitate acolo.
16.02.2024 | 11:47
Explozie si incendiu intro fabrica de vopsea cel putin 11 persoane au murit Tragedie in India
Imagine de la incendiul devastator din New Delhi Foto: ANI
ADVERTISEMENT

Cel puțin 11 persoane au murit și patru au fost rănite după ce o clădire a unei fabrici de vopsea din New Delhi s-a prăbușit în urma unei explozii și a unui incendiu, a declarat un oficial al pompierilor.

Explozia a mai afectat opt magazine şi un centru pentru tratarea dependenţilor de droguri

Un incendiu a izbucnit joi seară în zona de nord a capitalei Indiei, după o explozie într-o fabrică, iar incendiul a cuprins două depozite și un centru de tratare a dependenței care se află în apropiere, relatează postul indian de televiziune NDTV.

ADVERTISEMENT

Un reprezentant al pompierilor a declarat că la fața locului au fost trimise șase mașini de pompieri și că aceştia s-au luptat cu flăcările timp de mai bine de patru ore.

Pe lângă cei 11 morţi, patru persoane au fost rănite în incendiu, printre care și un polițist. Două persoane au fost date dispărute şi există temerea că acestea se află încă prinse sub dărâmături.

ADVERTISEMENT

Tragedia s-a petrecut în inima capitalei New Delhi, în zona Alipur, intens populată. Incendiul, care a început la parter, s-a extins rapid la etajele superioare, nelăsându-le celor din interior nicio şansă de scăpare.

Incendiul, despre care se presupune că a fost agravat de substanțele chimice stocate în interior, a dus la o explozie care nu numai că a devastat incinta fabricii, dar a provocat și pagube clădirilor din apropiere, inclusiv unui centru de tratare a dependenţilor de droguri și opt magazine. Serviciile de pompieri din Delhi, după ce au primit un apel de urgență la ora locală 17:30, au trimis 22 de echipaje de pompieri pentru a lupta împotriva incendiului.

ADVERTISEMENT

În ciuda eforturilor, incendiul a fost localizat abia în jurul orei 21. Cadavrele celor decedați au fost transportate la Spitalul Babu Jagjivan Ram pentru identificare, în timp ce, în faţa clădirii, familiile, pline de anxietate, așteptau vești despre cei dragi, dintre care unii erau încă daţi dispăruți.

Pe măsură ce fumul s-a risipit au apărut întrebări cu privire la cauza incendiului, care rămâne încă nedeterminată. Investigațiile sunt în desfășurare, autoritățile încercând să înțeleagă cum a putut avea loc o astfel de tragedie și cum ar putea fi prevenite pe viitor incidentele de acest fel.

ADVERTISEMENT

Incendiul a reaprins îngrijorările cu privire la autorizaţiile de construcție și normele de siguranță din India, care sunt adesea încălcate, ceea ce conduce frecvent la incendii cu consecinţe devastatoare.

ADVERTISEMENT
Tags: