News

Explozie și incendiu masiv la o uzină chimică din Melbourne. Un nor uriaș de fum toxic a acoperit zona

O explozie a instalat panică în Derrimut, o suburbie din vestul orașului Melbourne, în urma unei explozii chimice. Peste 180 de pompieri s-au mobilizat
11.07.2024 | 12:58
Explozie si incendiu masiv la o uzina chimica din Melbourne Un nor urias de fum toxic a acoperit zona
Explozie și incendiu masiv la o uzină chimică din Melbourne, în urma unei explozii chimice. Sursă foto: ABC News / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O explozie urmată de un incendiu a izbucnit la o uzină chimică situată în Derrimut, în urma unei explozii. Un nor uriaș de fum toxic a pus în alertă populația.

Incidentul a avut consecințe asupra traficului

Un incendiu de proporții a izbucnit la o uzină chimică situată în Derrimut, o suburbie din vestul orașului Melbourne, în urma unei explozii chimice. Potrivit postului australian ABC, incidentul a generat un nor masiv de fum toxic, care a pus în pericol zonele înconjurătoare.

ADVERTISEMENT

Pentru a combate flăcările, peste 180 de pompieri și cel puțin 50 de vehicule de intervenție au fost mobilizate. Astfel ei au reușit să controleze incendiul până la ora locală 15:30. Cu toate acestea, echipele de pompieri au rămas pe teren pentru restul zilei pentru a se asigura că incendiul este complet stins.

Imagini spectaculoase cu o coloană densă de fum au fost distribuite pe rețelele de socializare, în timp ce martorii au relatat despre butoaie cu substanțe chimice aruncate în aer de explozie și despre explozii sub formă de mingi de foc. Până la acest moment, nu au fost raportate victime în rândul angajaților uzinei.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut și consecințe asupra traficului, o porțiune a unei autostrăzi din vecinătate fiind temporar închisă după-amiaza. De asemenea, serviciile de urgență au emis recomandări pentru magazinele din zonă să rămână închise și pentru locuitorii să evite contactul cu apa din pârâurile situate în aval de uzină din cauza riscului de expunere la substanțe toxice.

Locuitorii din apropierea fabricii au fost asigurați că apa potabilă este sigură, dar li se spune să rămână înăuntru departe de fum. Echipajele au rămas la fața locului toată noaptea pentru a stinge complet flăcările, autoritățile de mediu și de pompieri au efectuat investigații asupra cauzei și au gestionat scurgerea celor aproape trei milioane de litri de apă folosiți de echipaje.

ADVERTISEMENT

Conform The Guardian, locuitorii din periferii apropiate au fost avertizați despre rafale de vânt care purtau fum toxic către est, accentuând pericolele pentru sănătatea publică.

Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul 
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul "Beach, Please!"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația