News

Explozie teribilă la o uzină din China! 34 de persoane rănite, 12 sunt date dispărute

O explozie puternică la o uzină chimică din China s-a soldat cu cel puțin doi morți, 34 de răniți și 12 persoane dispărute.
16.01.2023 | 09:16
Explozie teribila la o uzina din China 34 de persoane ranite 12 sunt date disparute
Explozie în China cu morți și răniți. Foto: CCTV
ADVERTISEMENT

Cauza exploziei rămâne necunoscută până în acest moment. Imaginile cu flăcările puternice și fumul gros după explozia de la periferia orașului Panjin circulă deja pe internet.

Explozie puternică la o uzină din China

Conform AFP, în zonă au fost mobilizate forțe impresionante cu peste 330 de pompieri trimiși la datorie. Incendiul este acum controlat, însă autoritățile de mediu monitorizează calitatea aerului în această zonă.

ADVERTISEMENT

Locuitorii din Panjin spun că au simțit șocul exploziei, însă daunele nu par să se fi extins în afara uzinei. Conform presei locale, accidentele industriale sunt dese în China și sunt de cele mai multe ori cauzate de nerespectarea regulilor de securitate.

În luna octombrie a anului trecut, o explozie masivă provocată de o scurgere de gaze a afectat o stradă din Shenyang. Trei oameni mureau în acel moment și zeci de persoane erau rănite.

ADVERTISEMENT

Incidentul avea loc la primele ore ale dimineții în Shenyang, capitala provinciei Liaoning nord-estul Chinei, care se învecinează cu Coreea de Nord, potrivit agenției de presă China Nouă (Xinhua).

Televiziunea CCTV prezenta o înregistrare filmată de la bordul unui autoturism, care prezenta explozia puternică, urmată de împrăştierea de resturi şi un nor imens de fum cenuşiu.

ADVERTISEMENT

La fața locului erau trimise atunci zeci de mașini de pompieri și salvări. Mai multe clădiri de pe acea stradă, inclusiv un restaurant unde a avut loc explozia, au fost avariate serios.

Potrivit datelor oficiale din anchetă, explozia s-a produs “într-o clădire comercială şi rezidenţială”, lucru confirmat de autorităţile provinciale. În iunie 2022, explozia unei conducte de gaze într-o zonă rezidenţială ucidea 25 de persoane în provincia Hubei (centru).

ADVERTISEMENT

Opt persoane erau arestate atunci pentru neglijenţă, printre care şeful companiei care gestiona conducta de gaze. Autoritățile au identificat atunci “lipsuri grave” în gestionarea infrastructurii.

ADVERTISEMENT
Tags: