News

Explozii la Beirut! Imagini apocaliptice cu orașul distrus. Oameni plini de sânge pe străzi, clădirile au fost afectate la 10 kilometri depărtare

04.08.2020 | 21:26
Explozii la Beirut Imagini apocaliptice cu orasul distrus Oameni plini de sange pe strazi cladirile au fost afectate la 10 kilometri departare
ADVERTISEMENT

O explozie nemaivăzută, comparată de unii internauți cu o explozie nucleară, din cauza norului tipic ciupercă al detonării, a distrus o bucată din orașul Beirut.

Guvernatorul Beirutului, Marwan Abboud, a precizat că „amploarea pagubelor e enormă”, orașul fiind devastat.

ADVERTISEMENT

Conform presei libaneze, guvernatorul a pierdut legătura cu unii dintre pompierii care au intrat în portul unde s-a produs explozia.

Imagini dramatice cu urmările exploziei din Beirut din 4 august 2020

Potrivit datelor oficiale, explozia principală a fost urmată de o explozie mai mică, fiind spulberate zeci de clădiri. Numărul răniților și morților pare a fi de ordinul sutelor, însă libanezii încearcă acum să se adune și să afle ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Imaginile video sunt absolut dramatice și surprind scene parcă desprinse dintr-un film de război, cu toate că nu se știe momentan dacă în spatele exploziei s-ar afla o mână criminală.

Publicațiile libaneze au difuzat imagini cu persoane prinse sub dărâmături, spitalul Hotel Dieu primind deja peste 500 de răniți în urma exploziei.

ADVERTISEMENT

Pagubele au fost însemnate pe o rază de 10 kilometri, existând imagini cu mașini care au fost răsturnate de suflul exploziei.

O femeie care locuiește la câțiva kilometri de locul exploziei se plânge că geamurile casei i-au fost sparte. „Am crezut că este un cutremur”, a explicat Rania Masri pentru CNN. „Apartamentul s-a mișcat pe orizontală și am simțit o explozie și toate ușile și ferestrele au fost sparte”, a completat femeia.

ADVERTISEMENT

Mai multe voci au acuzat Israelul că ar fi în spatele atacului, însă aceste supoziții au fost negate vehement de oficialii israelieni.

Până la o estimare oficială a numărului final de victime, precum și o evaluare clară a situației, rămân doar imaginile dramatice care pot afecta emoțional privitorii.

ADVERTISEMENT
Tags: