VIDEO. UPDATE. Explozii la metroul din Sankt Petersburg. 11 morţi şi peste 45 de răniţi! Stare de URGENŢĂ în oraş!

O explozie puternică a avut loc luni, după prânz, între două staţii ale metroului din St. Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia. Din bilanţul oficial al atacului reiese că în urma...
03.04.2017 | 23:59
VIDEO UPDATE Explozii la metroul din Sankt Petersburg 11 morti si peste 45 de raniti Stare de URGENTA in oras
ADVERTISEMENT

O explozie puternică a avut loc luni, după prânz, între două staţii ale metroului din St. Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia. Din bilanţul oficial al atacului reiese că în urma deflagraţiei 11 persoane au murit şi 45 au fost rănite, fiind vorba de un ATENTAT TERORIST.

UPDATE. Premierul Rusiei, Dimitri Medvedev, a catalogat explozia de la metrou drept un atentat terorist, susţinând că persoanele rănite vor primi îngrijirea medicală de care au nevoie în spitalele din metropola Sankt Petersburg.

ADVERTISEMENT

”Toţi cei răniţi în atentatul terorist din Sankt Petesburg vor primi toată îngrijirea medicală de care au nevoie. Indicaţii au fost transmise în acest sens miniştrilor Sănătăţii şi de Urgenţă”, a scris premierul rus într-un mesaj postat pe Facebook.

De asemenea, acesta a transmis din nou condoleanţe familiilor victimelor, precizând că ”asta este durerea noastră comună”.

ADVERTISEMENT

UPDATE. Autorităţile ruse au emis mandate de căutare pentru două persoane în urma atacului de luni, de la metroul din Sankt Petersburg, au declarat surse apropiate anchetei pentru Interfax.

UPDATE. Bomba dezamorsată în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia ar fi conţinut un kilogram de explozibili şi şrapnel, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de Russia Today.

ADVERTISEMENT

Bomba se afla într-o geantă neagră lăsată pe peron.

UPDATE. Preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a declarat luni după-amiază că ”organizatorii şi atacatorii trebuie să fie identificaţi şi aspru pedepsiţi” după explozia care a distrus o garnitură de metrou din metropola Sankt Petersburg, transmite Sputnik.

”Este un atac terorist teribil, iar organizatorii şi atacatorii trebuie să fie identificaţi şi aspru pedepsiţi”, a scris liderul cecen pe Instagram.

ADVERTISEMENT

UPDATE. Autorităţile din Sankt Petersburg au declarat stare de urgenţă la instituţiile de învăţământ din oraş, a anunţat Comitetul Educaţional din oraş, citat de TASS.

„Comitetul Educaţional a decis să intensifice măsurile de securitate în urma a ceea ce s-a întâmplat la metrou”, se arată într-un comunicat.

UPDATE. O alta bomba artizanala a fost descoperita intr-o statie din centrul Sankt Petersburgului si a fost dezamorsata

UPDATE. Date oficiale – Noua morti, peste 20 de raniti

UPDATE Procurorul general al Rusiei afirma ca este vorba de un atac terorist, scrie The Telegraph.

UPDATE. 25 de raniti, printre care si un copil, au fost spitalizati.
UPDATE. Explozia a avut loc intre cele doua statii de metrou, transmite Reuters, care citeaza surse
UPDATE. Toate statiile de metrou din Sankt Petersburg au fost complet evacuate si inchise.
Presa rusa relateaza ca mai multe persoane au fost ranite intr-o explozie puternica la statia de metrou Piata Senaia din Sankt Petersburg, transmite Reuters. De asemenea, imagini cu vagoanele distruse de explozie au aparut pe retelele sociale.

VEZI VIDEO:

Citeşte mai mult pe rtv.net

ADVERTISEMENT