Explozii şi focuri de armă în apropiere de Aeroportul Internaţional Mogadishu din Somalia. Cel puţin 13 persoane au fost ucise

Explozii şi focuri de armă

Cel puţin 13 persoane au fost ucise marţi dimineaţă, într-un dublu atentat sinucigaş cu maşină-capcană revendicat de gruparea islamistă Al-Shebab, scrie AFP. 'Cel puţin 13 persoane au fost ucise în două explozii. Unul dintre autovehicule a explodat lângă un post de control şi un altul în apropierea unei clădiri a ONU', a declarat un responsabil din cadrul poliţiei, Bishaar Abdi Gedi.

'Forţele de securitate au reuşit să-i intercepteze pe atacatori şi au respins atacul', a adăugat el.

Cel puţin opt persoane au murit în urma exploziei a două bombe în apropiere de Aeroportul Mogadishu din Somalia şi de Cartierul General al ONU din această ţară, potrivit unei surse din cadrul securităţii, citată de Le Figaro, în timp ce gruparea militantă Al Shabaab, care a revendicat atacul, susţine că a ucis peste 12 persoane, relatează Reuters.

O primă explozie a avut loc la un punct de control la intrarea în aeroport, iar a doua în apropiere de Cartierul General al Naţiunilor Unite, potrivit unui jurnalist AFP.

Focuri de armă au fost auzite în urma exploziilor.

Potrivit Reuters, gruparea militantă Al Shabaab a revendicat atacul, susţinând că a ucis peste 12 persoane.

Sursă: www.antena3.ro