Fotbal international

Extinderea aeroportului din Barcelona, blocată de casa lui Lionel Messi! Avioanele nu pot survola zona unde locuieşte vedeta catalanilor

28.01.2020 | 21:50
Extinderea aeroportului din Barcelona blocata de casa lui Lionel Messi Avioanele nu pot survola zona unde locuieste vedeta catalanilor
ADVERTISEMENT

Ultimele luni au adus o adevărată dezbatere legată de extinderea aeroportului din Barcelona, însă toate lucările sunt blocate de locul unde se află casa lui Lionel Messi. Vueling, companie aviatică low-cost din Catalonia, a cerut ca “El Prat” să beneficieze de o pistă mai mare, dar şi de un nou terminal pentru zborurile internaţionale.

Casa lui Lionel Messi blochează extinderea aeroportului din Barcelona

Javier Sanchez-Prieto, preşedintele companiei Vueling, a susţinut că locul unde se află casa lui Lionel Messi blochează extinderea aeroportului din Barcelona. Vedeta catalanilor locuieşte în Gava, o localitate aflată în apropierea aeroportului “El Prat” şi care este trecută ca zona de excludere a traficului aerian.

ADVERTISEMENT

Conform legii date de autorităţile spaniole, avioanele nu pot survola zona, în care se află şi casa lui Lionel Messi, pentru că perturbă viaţa animalelor sălbatice. Astfel, multe dintre avioanele care aterizează pe aeroportul “El Prat” sunt obligate să efectueze o deviere către Marea Mediterană.

“Spaţiul aerian este restricţionat peste casa vedetei Barcelonei, iar acest lucru împiedică extinderea aeroportului. Nu poţi să zbori deasupra casei lui Messi. Aşa ceva nu se întâmplă nicăeri în lume”, a declarat Javier Sanchez-Prieto.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi locuieşte în Gava din 2010

Lionel Messi şi-a cumpărat o casă în cartierul Castelldefels, micuţ cartier din Gava, în 2010 şi de atunci a devenit reşedinţa familiei argentinianului. Printre vecinii lui Leo se numără şi Luis Suarez, colegul lui din atac, care şi-a achiziţionat o locuinţă în acest loc după ce s-a sfătuit cu vedeta catalanilor.

În prezent, o casă în Castelldefels este evaluată la peste 3.000.000 de euro, iar vila lui Lionel Messi este una de-a dreptul incredibilă. Curtea este una impunătoare, unde se regăsec un teren de mini-fotbal, o piscină, un teren de joacă pentru copii şi un spaţiu pentru a lua masa în aer liber.

ADVERTISEMENT

Ce a reuşit Lionel Messi în sezonul 2019-2020

Lionel Messi şi-a continuat forma de excepţie şi în sezonul 2019-2020, iar până în prezent a reuşit să marcheze 17 goluri în cele 22 de meciuri jucate pentru Barcelona în toate competiţiile. În plus, internaţionalul argentinian le-a oferit nouă pase decisive colegilor.

Cu toate acestea, Barcelona a ratat deja primul trofeu al sezonului 2019-2020, după ce catalanii au fost eliminaţi de Atletico Madrid în semifinalele Supercupei Spaniei. Ratarea obiectivului, dar şi prestaşiile slabe au adus schimbarea antrenorului pe “Camp Nou”, Quique Setien luându-i locul lui Ernesto Valverede. Noul tehnician al Barcelonei este un mare fan al lui Lionel Messi şi a avut doar cuvinte de laudă la finalul primul meci pa banca tehnică a campioanei Spaniei.

ADVERTISEMENT

“Ceea ce a reuşit Messi face de-o viaţă. Astfel de mecuri fără inspiraţie sunt rezolvate la final de o fază de geniu, la care a contribuit şi Arturo. Când apare Leo, rata de succes e foarte ridicată”, a declarat Quique Setien după Barcelona – Granada 1-0, când Lionel Messi a marcat singurul gol.

ADVERTISEMENT