News

Extractul de canabis, eficient în prevenirea COVID-19. Ce au descoperit până acum cercetătorii

19.05.2020 | 18:09
Extractul de canabis eficient in prevenirea COVID19 Ce au descoperit pana acum cercetatorii
ADVERTISEMENT

Extractul de canabis ar fi benefic în prevenirea infecției COVID-19, susțin cercetătorii canadieni, în urma unui studiu ce arată potențialul de utilizare a acestuia în lupta împotriva noului coronavirus.

Extractul de canabis, eficient în prevenirea infecției COVID-19.

Extractul de canabis ar putea ține infecția COVID-19 la distanță, spune o echipă de cercetători din Canada ce studiază potențialul de utilizare a acestei substanțe în prevenirea noilor cazuri de coronavirus, potrivit BZI.ro.

ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Universitatea Lethbridge din Calgary au anunțat că analizează peste 400 de tulpini de canabis, studiu în urma căruia au stabilit deja că cel puțin 12 ar putea fi folosite pe viitor în dezvoltarea tratamentelor în prevenția infectării cu noul coronavirus.

Oamenii de știință susțin că tulpinile eficiente au reușit, înanumite cazuri, să reducă receptorii virusului, Acest lucru înseamnă că șansele agentului patogen de a infecta un individ sunt mult mai reduse.

ADVERTISEMENT

„Unii dintre ei au redus numărul acestor receptori cu 73 la sută. Șansa ca acesta să infecteze este mult mai mic. Dacă pot reduce numărul de receptori, există șanse mult mai mici de a vă infecta”, a spus dr. Igor Kovalchuk pentru Calgary Herald.

Avantajul unor astfel de tratamente

Kovalchuk spune că va fi nevoie de mai multe teste care să demonstreze în ce măsură ar putea CBD, THC sau o combinație de ingrediente să determine reducerea receptorilor noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acesta a adăugat că CBD are proprietăți anti-inflamatorii și ar putea fi administrat frecvent și în concentrații mari, întrucât nu ar exista riscuri pentru pacient.

În cazul în care cercetările viitoare vor fi concludente, Kovalchuk este de părere că spălările medicinale ale gurii, gargarele sau inhalanțiile cu extract de canabis ar putea fi utilizate pentru a ajuta la reducerea riscului de infecție COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere situația epidemiologică actuală și în evoluție rapidă, trebuie luate în considerare orice oportunitate terapeutică și cale posibilă”, a mai afirmat specialistul.

Cu toate că rezultatele inițiale au fost promițătoare, cercetătorii au rămas momentan fără finanțarea necesară începerii studiilor clinice.

„Avem specialisti care sunt dispusi sa lucreze cu noi, dar pentru multe companii din acest domeniu este vorba despre prea multi bani si nu isi permit finantare (…) Nu exista multe medicamente care sa aiba potentialul de a reduce infectia cu 70-80%”, a mai precizat doctorul.

ADVERTISEMENT