News

Extrădarea lui Mario Iorgulescu, refuzată de judecătorii din Italia. Reacția lui Gino Iorgulescu: ”Suferă de o boală ireversibilă”

Judecătorii de la Curtea de Apel Milano au refuzat extrădarea lui Mario Iorgulescu (26 de ani) în România, iar președintele LPF, Gino Iorgulescu, a spus că fiul său are o ”boală ireversibilă”.
15.06.2022 | 22:27
Extradarea lui Mario Iorgulescu refuzata de judecatorii din Italia Reactia lui Gino Iorgulescu Sufera de o boala ireversibila
Judecătorii de la Curtea de Apel Milano au refuzat extrădarea lui Mario Iorgulescu. Foto: hepta.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Anunțul despre decizia refuzării extrădării lui Mario Iorgulescu îi aparține noului avocat al fiului președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Mario Iorgulescu rămâne în Italia

Astfel, Oleg Burlacu a precizat că judecătorii italieni nu au ținut cont că pe numele lui Mario Iorgulescu există două mandate europene de arestare. La această decizie s-a ajuns după ce magistrații CA din Milano au constatat că tânărul s-ar afla într-o stare medicală gravă.

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel din Milano a stabilit că Mario Iorgulescu este într-o stare medicală gravă și a respins ambele mandate europene de arestare solicitate de statul român”, a declarat avocatul Oleg Burlacu pentru Libertatea.

Conform sursei citate, în motivarea judecătorilor din Italia s-a explicat că ”starea psihică a lui Iorgulescu Gino Mario este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”.

ADVERTISEMENT

Contactat pentru o reacție despre acest subiect, Gino Iorgulescu a confirmat ce a spus avocatul fiului său: ”Da, așa este. Este o decizie de pe 31 mai sau 1 iunie, nu-mi mai amintesc bine

Băiatul meu va rămâne internat pentru că suferă de o boală ireversibilă. Nu știu ce va face statul român dacă Mario va fi externat peste un an sau doi.”

ADVERTISEMENT

Fiul lui Gino Iorgulescu a fost trimis în judecată în 2019

La această situație s-a ajuns după ce Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată în septembrie 2019. La acea vreme, el a cauzat un accident mortal, oamenii legii constatând ulterior că el se afla la volan sub ifluența alcoolului și a substanțelor interzise.

Spre finalul anului 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti (TB) a decis că procesul lui Mario ar putea începe. Astfel a fost respinsă cererea de schimbare a încadrării juridice (n.r. – din omor în ucidere din culpă), pe care au formulat-o avocații lui Mario Iorgulescu.

ADVERTISEMENT

Când a pierdut controlul automobilului Aston Martin, fiului șefului LPF a lovit mortal un bărbat care avea doi copii (n.r. – un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani).

La distanță de două săptămâni de la înregistrarea acelui accident, familia a decis să îl transfere pe Mario Iorgulescu în Italia, țară în care a rămas până în prezent.

Miercuri, 15 iunie 2022, la al doilea termen în procesul în care fiul șefului LPF e judecat pentru omor, au fost prezenți și părinții bărbatului care și-a pierdut viața în accident.

Părinții victimei nu renunță la proces

N-am să mor până nu se termină procesul!”, a spus tatăl lui Daniel la Tribunalul București. La rândul ei, mama bărbatului decedat din cauza accidentului a declarat: ”Asta nu este greșeală. Băut, drogat, și cu viteză…”

De cealaltă parte, avocatul Oleg Burlacu a cerut amânarea cazului motivând că a devenit reprezentantul lui Mario Iorgulescu de puțin timp: ”Nu aveam efectiv cum să intru în detaliile acestui dosar.”

La 7 septembrie 2019, după ce a intrat pe contrasens și a izbit frontal un alt autoturism, provocând decesul bărbatului vârstă de 24 de ani. Ulterior, Mario Iorgulescu a fost transportat la Spitalul Elias.

La 19 septembrie, procurorii au dorit să discute cu Mario Iorgulescu, dar medicii au apreciat că nu era oportună realizarea acelei activităţi procedurale. Ulterior, fiul șefului LPF a fost transferat în străinătate, pentru continuarea tratamentului într-o țară membră a UE.

Sursa citată a completat că el a trecut prin 3 centre medicale: Policlinica San Donato (Milano), un institut de reabilitare psihiatrică din Monza, apoi la o clinică privată din Como. Se pare că în prezent se află la o clinică privată din Mantova.

Pe numele lui Mario Iorgulescu există încă un mandat de arestare, după ce în 2021 el a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

ADVERTISEMENT