INCREDIBIL: pentru un vot promit un post de PREFECT!

Alegerile pentru preşedinţia FRF vor avea loc la data de 5 martie, iar, pînă acum, şi-au anunţat candidatura Gică Popescu, Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş şi Octavian Popescu....
06.02.2014 | 17:00
INCREDIBIL pentru un vot promit un post de PREFECT

Alegerile pentru preşedinţia FRF vor avea loc la data de 5 martie, iar, pînă acum, şi-au anunţat candidatura Gică Popescu, Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş şi Octavian Popescu.

Deşi ultimii trei au susţinut public, de fiecare dată cînd au avut ocazia, că Adalbert Kassai intervine pentru ca “Baciul” să cîştige alegerile, nimeni din actuala conducere a FRF nu a pornit vreo anchetă şi nici măcar nu a luat poziţie. Lucru care nu miră, însă, pe nimeni, dacă ţinem cont că şi “Naşul” şi-a manifestat susţinerea pentru Gică Popescu. Drept răsplată, în cazul în care fostul căpitan al Barcelonei va cîştiga alegerile FRF, Sandu va fi numit preşedinte de onoare, în timp ce Kassai îşi va păstra actuala funcţie, cea de secretar general. FANATIK a stat de vorbă cu unul dintre membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal care, sub protecţia anonimatului, a dezvăluit tactica murdară pe care Sandu şi Kassai o aplică pentru ca Gică Popescu să devină noul şef de la Casa Fotbalului.

gica_popescu_87707800

Înjurături şi ameninţări cu dezafilierea din partea lui Kassai

Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, are un rol cheie, fiind cel desemnat de Mircea Sandu să se ocupe de treaba murdară. Mai exact,“Bebiţă”, care este speriat de faptul că ar rămîne fără loc de muncă în cazul în care Gică Popescu nu ar cîştiga alegerile, susţine campania “Baciului” în teritoriu prin ameninţări şi intervenţii brutale asupra conducătorilor de cluburi. Conform unor surse, omul de casă al lui Mircea Sandu s-ar fi întîlnit cu oficiali ai grupărilor din Liga2, Liga3, fotbal feminin, futsal şi juniori, cerîndu-le să-l voteze pe Gică Popescu. “Li s-a spus votanţilor că Federaţia îi are pe toţi la mînă şi că nu trebuie să se pună contra vîntului. Conducătorii AJF-urilor au fost ameninţaţi şi înjuraţi de Sandu şi Kassai. De asemenea, reprezentanţii cluburilor din ligile inferioare au fost ameninţaţi cu dezafilierea, li s-a pus în vedere că au dosare care vor fi făcute publice. Au mai fost ameninţaţi că vor rămîne fără maşinile pe care FRF le-a oferit în urmă cu mai mulţi ani, dar dacă vor vota cum trebuie, va primi fiecare cîte un autoturism marca Mercedes”, a povestit, pentru FANATIK.RO, unul dintre membrii Comitetului Executiv al FRF.

“E rudimentar şi nu poate genera încredere”

Varianta a fost confirmată şi de Răzvan Burleanu, unul dintre candidaţii la preşedinţia FRF, aducînd acuze dure la adresa secretarului general. “El a folosit brutalitatea în teritoriu, ameninţînd oamenii pentru ca aceştia să voteze cu Gică Popescu. Votanţii nici nu mai ştiua ce să creadă şi chiar l-au întrebat pe domnul Kassai: «Cînd să mai avem încredere în dumneavoastră? Acum sau în 2005 cînd ne-aţi spus despre domnul Popescu că este cel mai mare infractor şi evazionist?». Domnul Kassai este rudimentar şi nu poate genera încredere. Nu stăpîneşte concepte de management, limbi străine şi nu ştie să utilizeze decent un computer şi este, alături de domnul Sandu, o marcă a incompetenţei care face imposibilă prosperitatea”, a comentat Burleanu pentru FANATIK.RO.

“Li s-a promis că vor fi făcuţi prefecţi”

La mijlocul lunii ianuarie, la Braşov, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a AJF-urilor pentru desemnarea noului vicepreşedinte al FRF şi desemnarea reprezentantului CEx la nivel de copii şi juniori. Printre invitaţi s-a aflat şi Gică Popescu, iar toţi cei prezenţi s-au întrebat în ce calitate a fost prezent “Baciul” la respectiva şedinţă. Misterul avea să fie risipit spre seară, înainte de obişnuitul şpriţ. “Kassai stătea în holul hotelului şi agăţa fiecare membru care intra. Nu-l conducea la restaurant, ci în camera lui Mircea Sandu. Acolo, au fost sfătuiţi să voteze cu Gică Popescu pentru că riscă să rămînă fără loc de muncă. În plus, membrilor mai importanţi din provincie, chiar li s-a promis că vor fi făcuţi prefecţi ai judeţelor din care fac parte dacă vor vota cu Popescu şi vor face lobby pentru acesta”, a mai dezvăluit sursa FANATIK.RO.

Mai mult, acelaşi Răzvan Burleanu comentează şi el în detaliu presiunile la care aceştia au fost supuşi: “Am auzit şi eu că au fost ameninţaţi că le vor fi luate maşinile pe care le-au primit cu mai mulţi ani în urmă, dar şi că din partea celor care nu vor mai vota nu vor mai fi delegaţi observatori la meciuri. Acum, înainte de alegeri, domnul Sandu numeşte AJF-urile miniguverne, dar ele nu au beneficii, nu au finanţare. De ce nu sînt plătite din bugetul FRF, pentru că resurse sînt?”.

“Bebiţă” nu-i suportă pe moldoveni

Originar din Sânmartin, judeţul Bihor, Kassai nu s-a mulţumit doar cu ameninţările la adresa membrilor afiliaţi ai FRF. Conform surselor FANATIK.RO, omul de încredere al lui Mircea Sandu a apelat, în cazul conducătorilor de cluburi din Ardeal, la spiritul patriotic al regiunii din care fac parte. “Voi sînteţi ardeleni, aveţi onoare, mîndrie, cum i-aţi putea lăsa pe moldoveni să cîştige şi să vă conducă?”, le-a transmis “Bebiţă” membrilor FRF din Ardeal. Kassai a făcut referire tocmai la Răzvan Burleanu, care este născut în Focşani şi a copilărit în Bacău, dar şi la Vasile Avram, fostul arbitru fiind născut în Adjud.

gica-popescu-atacat-dur-de-razvan-burleanu-nu-puteti-face-abstractie-de-ceea-ce-sunteti-109482-1

Cum şi cine votează preşedintele FRF

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal este ales de Adunarea Generală a FRF, pentru un mandat de patru ani. Adunarea Generală se compune din membrii afliliaţi, care au drept de vot egal, astfel:

* un delegat cu drept de vot pentru fiecare club din Liga I

* un delegat cu drept de vot pentru fiecare club din Liga a II-a

* un delegat cu drept de vot pentru fiecare club din Liga a III-a

* un delegat cu drept de vot pentru fiecare club cu activitate exclusivă de fotbal feminin

* un delegat cu drept de vot pentru fiecare club cu activitate exclusivă de copii şi juniori participant la campionatele naţionale de juniori A şi B

* un delegat cu drept de vot pentru fiecare club cu activitate exclusivă de fotbal în sală participant la campionatele divizionare de fotbal în sală

* un delegat cu drept de vot pentru fiecare asociaţie judeţeană de fotbal

Pentru alegerea preşedintelui Federaţiei este necesară obţinerea majorităţii absolute (jumătate plus unu) a voturilor exprimate şi validate.

În situaţia în care, după primul tur de scrutin, nici un candidat nu obţine majoritatea absolută, se va organiza al doilea tur de scrutin cu participarea primilor doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi.

Dacă pe primul lor sînt mai mulţi candidaţi care au obţinut un număr egal de voturi, superior celui realizat de candidatul imediat următor, scrutinul va avea loc între ei.

În cazul în care pe locul doi sînt mai mulţi candidaţi care au obţinut un număr egal de voturi, scrutinul va avea loc între aceştia şi candidatul situat pe primul loc.

După al doilea tur de scrutin, în situaţia de balotaj (nici un candidat nu întruneşte majoritatea absolută a voturilor), va fi declarat ales candidatul care obţine majoritatea simplă (numărul cel mai mare de voturi din totalul voturilor exprimate şi validate). În cazul egalităţii numărului de voturi, scrutinul se repetă.