ADVERTISEMENT
News

Extremiștii au vrut să ia cu asalt clădirea parlamentului german. Sute de arestări la protestul din Berlin

Autor: Alexandru Năstase | 30.08.2020 | 10:21
Extremiștii au vrut să ia cu asalt clădirea parlamentului german. Sute de arestări la protestul din Berlin
Poliția din Berlin a făcut câteva sute de arestări. Sursa foto - hepta.ro

Extremiștii de dreapta din Germania au încercat să ia cu asalt clădirea parlamentului german. Aceștia au protestat împotriva măsurilor de restricție pentru limitarea Covid-19. În timp ce încercau să forțeze intrarea clădirii, au fost interceptați de polițiști și îndepărtați cu forța.

ADVERTISEMENT

De altfel, poliţia din Berlin a arestat mai multe sute de participanţi la protestele faţă de restricţiile impuse în Germania în contextul pandemiei

Aproximativ 38.000 de oameni au demonstrat, în general paşnic, în capitala germană. Două sute de persoane au fost arestate la un miting, despre care autorităţile au spus că a fost tulburat de extremişti de dreapta care au aruncat cu pietre şi sticle.

ADVERTISEMENT

Arestări în rândul extremiștilor nemți

Poliţia a ordonat unui grup din apropierea Porţii Brandeburg să se disperseze pentru că încalcă măsurile de siguranţă sanitară impuse, apoi a făcut arestări.

„Din păcate, nu avem altă opţiune”, a scris poliţia berlineză pe Twitter, care a precizat că măsurile nu au fost respectate. Protestatarii, care au refuzat să poarte măşti, au stat grupaţi în anumite locuri.

ADVERTISEMENT

Un alt grup de aproximativ 30.000 de oameni a ascultat paşnic discursurile ţinute. Între cei arestaţi s-a aflat şi Attila Hildmann, adept al teoriilor conspiraţiei, care a vorbit mulţimii printr-o portavoce.

Chiar dacă Germania nu a înregistrat un nou val de infecţii la fel de mare ca în alte ţări europene, rata contaminărilor este în creştere şi aici. Ţara cu 83 de milioane de locuitori a impus unele dintre cele mai eficiente măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că în luna aprilie, ele au fost, treptat, ridicate, însă autorităţile au continuat să urmărească infecţiile, care au înregistrat o creştere în luna august.

Chiar săptămâna aceasta, cancelarul Angela Merkel şi autorităţile regionale au introdus o amendă minimă de 50 de euro pentru cei care nu poartă mască în locurile în care este impus acest lucru. Organizarea de evenimente care presupun adunări mari a fost interzisă până anul viitor.

ADVERTISEMENT

De la începutul epidemiei, Germania a înregistrat peste 242.800 de contaminări şi 9.300 de decese. Proteste asemănătoare celor din Germania au avut loc în mai multe oraşe de pe continent, precum Londra, Paris, Viena şi Zurich, unde unii demonstranţi au spus că virusul este o înşelătorie.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!