Life

Fabbriche di Careggine, satul fantomă care a renăscut de sub ape, unul din cele mai atractive obiective turistice din Italia – Video

13.08.2020 | 15:23
Fabbriche di Careggine satul fantoma care a renascut de sub ape unul din cele mai atractive obiective turistice din Italia  Video
ADVERTISEMENT

Fabbriche di Careggine este unul din satele cel mai lovite de soartă din Italia. Atlantida medievală, cum îi mai spun istoricii recent, a fost înghițită de ape, iar acum va putea fi din nou vizitată de turiști.

Fabbriche di Careggine revine la viață din 2021

Satul a cărui istorie este una de-a dreptul fascinantă a fost construit în anul 1270, iar acum face parte din regiunea Toscana, la nord-vest de orașul Florența.

ADVERTISEMENT

Există mai multe teorii care explică cum a fost scufundat sub ape întreaga localitate italiană, care din 2021 va fi complet vizibilă din nou.

Una dintre cauzele scufundării ar fi o cometă care a lovit în trecut Pământul și a făcut ca lacul Di Vagli să crească atât de mult încât să înghită sătucul.

ADVERTISEMENT

În trecut, în satul Fabbriche di Careggine locuiau în jur de 150 de persoane, comunitatea numărând nu mai puțin de 31 de case construite după stilul secolului XII.

În secolele trecute a fost un paradis pentru meșteșugari

Locul a fost un adevărat paradis pentru meșteșugari, potrivit Live Science, mai ales pentru cei care făceau negoț cu obiecte artizanale.

ADVERTISEMENT

În sat a stat în picioare până azi biserica din piatră, cel mai important obiectiv turistic. Istoria acestei comunități avea să se stingă în anul 1946 când compania energetică Enel a construit o presă hidroelectrică într-una din văi.

Fabbriche di Careggine s-a inundat și în urma acestei construcții, după suferințele prin care a trecut mai demult.

ADVERTISEMENT

În urma construcției respective a apărut lacul artificial Vagli.

Aceasta este teoria cea mai apropiată de realitate: lacul artificial care timp de 75 de ani a păstrat satul sub apă.

Turiștii și pasionații de arheologie au putut să viziteze localitatea de câteva ori, când lacul a scăzut. S-a întâmplat în anul 1958, 1974, 1983 și 1994, iar 2021 va fi anul când acest lucru va fi din nou posibil.

Autoritățile italiene iau demersuri pentru ca istoricul sat să poată fi vizitat fără probleme din 2021, marjând foarte mult pe potențialul său turistic.

fabbriche di careggine
Fabbriche di Careggine, situat la nord-vest de Florența. Sursa foto: Google Maps

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: