Fabian Ruiz, cel mai bun jucător de la Euro 2019! A deschis drumul Spaniei pentru al cincilea titlu la tineret

01.07.2019 | 11:35
Fabian Ruiz cel mai bun jucator de la Euro 2019 A deschis drumul Spaniei pentru al cincilea titlu la tineret

Mijlocașul echipei naționale de tineret a Spaniei, Fabian Ruiz, a fost desemnat de UEFA cel mai bun jucător de la Euro 2019. Fotbalistul de la SSC Napoli a marcat primul gol al finalei cu Germania și a deschis drumul reprezentativei ”La Rojita” spre al cincilea titlu european la U21. În vârstă de 23 de ani, colegul lui Vlad Chiricheș a încheiat turneul final cu două goluri înscrise.

Fabian Ruiz, cel mai bun jucător de la Euro 2019

Fabian Ruiz a fost desemnat cel mai bun jucător de la Euro 2019 de un gurp de tehnicieni format din Peter Rudbaek din Danemarca, Mixu Paatelainen din Finlanda, Thomas Schaaf din Germania, John Peacock din Anglia, Dany Ryser din Elveţia şi Gines Melendez Sotos din Spania. Fotbalistul a fost achiziționat de Napoli de la Betis Sevilla în vara trecută, italienii plătind clauza de reziliere de 30 de milioane de euro.

”Sunt încântat că am primit acest premiu, dar câștigarea turneului a fost mai inportantă. Am pornit greșit împotriva Italiei, lucrurile au fost complicate, dar am meritat să fim campioni. Cheia a fost să fim uniți, iar în finala cu Germania a trebuit să suferim. Nemții au jucători foarte buni și nu au renunțat nici la 2-0. Dar cred că suntem câștigători meritorii”, a declarat Fabian Ruiz pentru site-ul oficial al UEFA.

Fabian Ruiz sărbătorind golul marcat în meciul Spania – Germania din finala Euro 2019

Spania a câștigat a cincea oară titlul european la tineret

Echipa națională de tineret a Spaniei a câștigat pentru a cincea oară Campionatul European, după ce a învins în finală Germania cu scorul de 2-0. Golurile ibericilor au fost marcate de Fabian Ruiz 8 şi Dani Olmo 69, în timp ce pentru nemți a înscris Nadiem Amiri 88. Cele două formații au jucat finala și la ediția precedentă, în 2017, atunci când Germania s-a impus cu 1-0.

Reprezentativa de tineret a României a avut o prestație foarte bună la Campionatul European din Italia și San Marino, acolo unde a ajuns până în faza semifinalelor. ”Tricolorii” au câștigat Grupa C cu două victorii (4-1 împotriva Croației și 4-2 cu Anglia) și o remiză (0-0 cu Franța), dar au pierdut în fața Germaniei, scor 2-4, într-un meci în care a condus la pauză cu 2-1.