News

Fabrica BAT din Ploiești, certificată conform Standardului Alliance for Water Stewardship (AWS): un angajament ferm pentru gestionarea eficientă a apei

Certificarea fabricii BAT din Ploiești conform Standardului Alliance for Water Stewardship (AWS) arată un angajament ferm pentru gestionarea eficientă a apei.
07.02.2025 | 16:55
Fabrica BAT din Ploiesti certificata conform Standardului Alliance for Water Stewardship AWS un angajament ferm pentru gestionarea eficienta a apei
Importanța certificării fabricii BAT din Ploiești conform Standardului Alliance for Water Stewardship. Sursa foto: BAT România
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, BAT INVESTMENT PLOIEȘTI, una dintre cele trei entități ale grupului BAT în România, a investit activ în sustenabilitate. Demersurile companiei în gestionarea eficientă a resurselor i-au adus și o recunoaștere internațională. Cea mai importantă este certificarea conform Standardului Alliance for Water Stewardship (AWS), obținută în anul 2022. Pe tot Mapamondul, 70% dintre fabricile BAT sunt certificate AWS.

Importanța certificării fabricii BAT din Ploiești conform Standardului Alliance for Water Stewardship: ”Demonstrează că suntem pe drumul cel bun în gestionarea responsabilă a consumului de apă”

La nivel mondial, gestionarea eficientă a apei în orice domeniu este esențială nu doar pentru protejarea mediului, ci și pentru asigurarea durabilității proiectelor.

ADVERTISEMENT

Certificarea AWS obținută de BAT  arată ”un angajament ferm asumat public pentru gestionarea eficientă a apei”. Compania BAT INVESTMENT PLOIEȘTI și-a asumat un angajament ferm de reducere a consumului de apă și promovare a unui comportament responsabil față de resursele naturale.

Planurile celor de la BAT România sunt ambițioase și pentru anul în curs. În 2025, compania are ca țintă să devină un promotor puternic pe piața locală în abordarea provocărilor aduse de utilizarea rațională a acestei resurse indispensabile, prin implicare și colaborare susținute cu factori interesați, alte companii, autorități locale, ONG-uri și universități.

ADVERTISEMENT

În acest sens, fabrica BAT din Ploiești anunță că își extinde aria de interes în abordarea acestei provocări și din punct de vedere al impactului pe care îl poate genera față de rezervele locale de apă pentru comunitate. Compania analizează resursele disponibile, calitatea și variațiile acestora, impactul altor companii asupra rezervelor de apă utilizate de BAT și viceversa, definind acțiuni de prevenire și combatere a deficitului de apă.

”Afacerea noastră depinde de resursele naturale, iar gestionarea responsabilă și conservarea acestora sunt esențiale pentru implementarea strategiei noastre. Fiind o companie globală, responsabilitatea noastră depășește sfera afacerii și ne implicăm activ și susținut în protejarea mediului.

ADVERTISEMENT

Obiectivul nostru este să reducem consumul de apă retrasă cu 35% în toate operațiunile noastre, iar certificarea AWS pentru fabrica din Ploiești și pentru 70% din fabricile noastre la nivel global demonstrează că suntem pe drumul cel bun în gestionarea responsabilă a consumului de apă.

ADVERTISEMENT

Ne bazăm în mare măsură pe autoritățile locale, parteneri comerciali, experți și mediul academic pentru a se alătura eforturilor noastre în această direcție, în care fiecare picătură de apă să conteze în construirea unui viitor mai bun și sustenabil pentru toți”, spune Simon Brown, Director de Operațiuni al Ariei Europa de Sud Est, BAT.

Simon Brown BAT
Simon Brown, Director de Operațiuni al Ariei Europa de Sud Est, BAT

BAT a reușit reducerea cu peste 30.000 de metri cubi a consumului de apă în 2024

De altfel, acțiunile BAT din prezent sunt o continuare a proiectelor demarate încă din 2017. Acum aproape un deceniu au fost implementate strategii pentru a reduce semnificativ consumul de apă în procesele de producție și operațiunile zilnice conexe.

O performanță de excepție a raportat BAT în 2024. De-a lungul anului trecut, fabrica BAT din Ploiești a reușit reducerea cu mai mult de 30.000 de metri cubi a consumului de apă și reciclarea în procese industriale în proporție de peste 15% din cantitatea de apă.

Angajamentul nostru este să menținem certificarea AWS și să ne îmbunătățim performanța în gestionarea apei la nivelul comunității din care facem parte, prin:

  • continuarea investițiilor în soluții inovatoare și tehnologie,
  • dezvoltarea colaborărilor locale și naționale pentru identificarea și promovarea celor mai bune practici legate de gestionarea responsabilă a apei,
  • dezvoltarea unor campanii de conștientizare a importanței gestionării eficiente și responsabile a apei, anunță cei de la BAT România.

Construită odată cu anul 1996, fabrica BAT din Ploiești este a doua cea mai mare a grupului din Europa. În ultimele trei decenii, 500 de milioane de euro au fost investiți în dezvoltarea și modernizarea fabricii din Prahova.

În prezent, aceasta reprezintă unul dintre principalii producători ai grupului de produse din tutun și consumabile pentru glo, dispozitivul pentru încălzirea tutunului din portofoliul companiei.

De notat că circa 70% din producția fabricii BAT din Ploiești merge către export în țări din întreaga lume, BAT contribuind astfel în mod semnificativ la balanța comercială a României. Fabrica este și un important angajator pe plan local. Asigură locul de muncă pentru peste 1.100 de cetățeni.

Despre BAT în România

În acest moment, BAT este cel mai mare jucător al industriei tutunului pe piața din România, cu o cotă de piață de circa 50%. BAT are peste 3.400 de angajați în cele trei entități economice ale grupului și generează peste 30.000 de locuri de muncă pe lanțul de distribuție.

Portofoliul BAT în România include în prezent toate cele trei categorii de produse care nu implică arderea tutunului, respectiv glo – dispozitivul pentru încălzirea consumabilelor din tutun sau plante, dispozitive pentru vapat și produse moderne cu nicotină pentru uz oral.

”Obiectivul nostru strategic este de a construi un viitor mai bun – A Better Tomorrow™ – prin intermediul unei lumi fără fum, în care fumătorii aleg să treacă de la fumat la alternative cu risc redus*, care nu implică arderea tutunului

*Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență”, conform BAT.

Articol susținut de BAT