News

Fabrică de permise la IPJ Harghita. Suspecții sunt chiar șefii instituției

Polițiștii DNA Târgu Mureș, alături de polițiști, au realizat 37 de percheziții care au vizat o serie de funcționari publici din Harghita care sunt suspectați de luare de mită.
19.01.2022 | 21:29
Fabrica de permise la IPJ Harghita Suspectii sunt chiar sefii institutiei
Au fost dispuse 37 de percheziții în cazul unui dosar de corupție legat de IPJ Harghita. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dintr-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție aflăm că miercuri, 19 ianuarie, polițiștii și procurorii instituției din Târgu Mureș au realizat 37 de percheziții care vizau funcționari publici acuzați de acte de corupție care vizau emiterea de permise auto.

Trebuie notat faptul că cinci dintre aceste percheziții au fost realizate în sediile unor instituții publice din Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc, județul Harghita.

ADVERTISEMENT

Mai exact, funcționarii publici de la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita  și de la Poliția Odorheiu Secuiesc sunt acuzați că ar fi primit mită pentru a elibera permise auto și certificate de înmatriculare în mod ilegal, notează Antena 3.

Conform unor surse judiciare, în acest dosar ar fi implicat șeful IPJ Harghita, dar și alți polițiști cu funcții de conducere, printre care și șeful Serviciului Public de Înmatriculări și Permise de Conducere (SRPCIV).

ADVERTISEMENT

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni corupție comise de funcționari publici cu statut special, în cursul anului 2021”, au transmis procurorii DNA.

După cum informează reprezentanții DNA, cele 37 de percheziții au fost realizate cu ajutorul Direcției Generale Anticorupție și al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

ADVERTISEMENT

În comunicatul de presă, DNA a mai precizat faptul că nu poate oferi informații despre actele procedurale realizate în această speță. De asemenea, procurorii au mai explicat că vor reveni cu informații pe această temă când contextul le va permite.

“Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, explică reprezentanții DNA.

ADVERTISEMENT

Mai multe scandaluri de corupție la serviciile de înmatriculări din întreaga țară

În cursul ultimelor luni, în spațiul public, au apărut detalii despre alte scandaluri în care au fost implicați șefi sau angajați ai instituțiilor care se ocupă cu eliberarea permiselor și certificatelor de înmatriculare.

În unul dintre aceste cazuri a fost implicat șeful Direcției Permise Auto din Teleorman, alături de alți ofițeri din subordinea sa. Aceștia sunt acuzați că ar fi primit mită pentru a acorda permise de conducere sau a elibera mai rapid certificate de înmatriculare.

Un alt caz de corupție asemănător l-a implicat pe fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Maramureș. Acesta este acuzat, printre altele, de luare de mită în formă continuă, dar și de delapidare.

ADVERTISEMENT
Tags: