News

Fabrica din România care a renăscut în doar un an de zile. Colaborează cu sute de fermieri și a înregistrat un profit record

Fabrica de zahăr de la Luduș a renăscut din propria cenușă. În numai un an de zile, compania a reușit să colaboreze cu sute de fermieri și să înregistreze profituri record.
29.05.2024 | 23:05
Fabrica din Romania care a renascut in doar un an de zile Colaboreaza cu sute de fermieri si a inregistrat un profit record
Fabrica din România care a renăscut în doar un an de zile Sursa Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În primăvara anului 2023, grupul francez Tereos a decis să vândă fabrica de zahăr de la Luduș pe care a achiziționat-o în anul 2012 și care din 2014 înregistra anual pierderi, peste pierderi.

Fabrica din România care a renăscut în doar un an de zile

După negocieri maraton, fabrica a fost preluată de antreprenorii români Mihaela Neagu şi Mihail-Daniel Matache, investitori în sectorul de agri-food din România.

ADVERTISEMENT

În numai un an de zile, cei doi antreprenori au făcut minuni cu fabrica de zahăr de la Luduș care, în 2023, a înregistrat un profit record de 91 de milioane de lei.

Noua conducere a fabricii de zahăr din Luduș nu s-a oprit aici și la începutul acestui an a anunțat că va colabora cu peste 500 de fermieri din majoritatea județelor din Ardeal.

ADVERTISEMENT

Față de anul precedent, când a procesat o cantitate de 25.000 de tone de sfeclă de zahăr, în 2024, cantitatea se va tripla și va a ajunge la 65.000 de tone, ceea ce depășește cu 15% capacitatea actuală a unității. Acest lucru se datorează acordurilor pe care repezentanții companiei le-au încheiat cu fermierii.

Mihaela Neagu, proprietara unității de procesare, a anunțat că este alături de agricultorii români pe care i-a sprijinit cu plăți în avans, dar și cu ajutor la achiziția de inputuri.

ADVERTISEMENT

”Anul acesta avem un record al fabricii pentru că am semănat o suprafață de 8.800 de hectare. Fermierii și-au arătat deschiderea să cultive sfeclă de zahăr deoarece la nivel european ea încă este plătită bine, sfecla de zahăr.

Este o cultură subvenționată și foarte bine, dar și plătită foarte bine de către fabricile din Europa”, a declarat Mihaela Neagu pentru agrointel.ro.

ADVERTISEMENT

Subvențiile pe care statul și Uniunea Europeană le acordă pentru cultivarea sfeclei de zahăr, cât și prețul negociat cu fabrica din Luduș, i-a determinat pe agricultorii din zonă să aloce în acest an suprafețe mari pentru asftel de culturi.

Astfel, în următorii ani vom putea vorbi despre renașterea producției românești de zahăr.

 

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Schengen e OFICIAL pentru România! ANUNȚUL a fost făcut de GERMANIA
Schengen e OFICIAL pentru România! ANUNȚUL a fost făcut de GERMANIA
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO