Life

Fabrica din România care produce la Curtea de Argeș un obiect care se vinde pe toată planeta. Compania le propune angajaților ore flexibile

Fabrica din România care produce un aparat vândut la nivel mondial. Una din fabricile companiei se află chiar la Curtea de Argeș.
24.05.2024 | 16:44
Fabrica din Romania care produce la Curtea de Arges un obiect care se vinde pe toata planeta Compania le propune angajatilor ore flexibile
Fabrica din România produce un obiect vândut pe toată planeta. Foto: Facebook/ karcher.com
ADVERTISEMENT

Fabrica din România care produce acest aparat este situată la Curtea de Argeș. Obiectul este vândut la nivel mondial.

Fabrica din România care produce un obiect folosit de toată planeta

Este vorba despre Kärcher, companie specializată în tehnologie de curățenie. Unul dintre cele mai populare produse, aspiratorul WD3, se realizează în România la Curtea de Argeș, în una dintre fabricile grupului. De acolo este exportat pe toată planeta.

ADVERTISEMENT

Compania Kärcher este cunoscută pentru implicarea în lucrări de curățenie și restaurare a unor monumente celebre precum Statuia libertății din New York, statuia lui Iisus din Rio de Janiero sau celebrul munte Rushmore din Dakota de Sud. Cine ar fi crezut că unele dintre aceste produse sunt realizate chiar la noi în țară?

În România, Kärcher a fost implicat în curățenia a două dintre cele mai importante obiective culturale și istorice ale Brașovului: Teatrul Sică Alexandrescu și fântâna din Piața Sfatului.

ADVERTISEMENT

Recent, Monica Iavorschi, Managing Director Kärcher România, a stat de vorbă cu cei de la Wall-street.ro și a povestit despre aspiratorul umed-uscat WD 3.

„Este gândit mai degrabă pentru exterior, însă românii îl preferă în casele lor, dar mai este folosit și în business-uri mici, cum ar fi ospitalitate și clinici. Este vorba despre WD 3, este un acronim de la wet and dry, al cărui preț este între 3 și 400 de lei, în funcție de accesorii”, a declarat Monica Iavorschi.

ADVERTISEMENT

Monica Iavorschi a dezvăluit și faptul că una dintre cele mai mari provocări ale companiei din ultimii ani a fost perioada pandemiei. Fabrica a pierdut unul din patru angajați deoarece rotația forței de muncă s-a situat la 25%.

Cu toate acestea, spune ea, Kärcher România și-a revenit și a implementat multe schimbări, inclusiv accea de a oferi mai multă flexibilitate oamenilor.

ADVERTISEMENT

Compania Kärcher, investiții de 100.000 euro

Firma intenționează să deschidă un nou showroom în 2024, iar investiția poate să ajungă la suma de 100.000 de euro. Locația nu a fost încă stabilită.

„În urmă cu doi ani am deschis noul sediu de la București, aceea a fost cea mai mare investiție a Karcher România, peste 10 milioane de euro. Parte din acea investiție este și o spălătorie care se află chiar în interiorul sediului din Pipera. Pentru prima oară, Karcher România operează un sistem de spălătorie auto. Avem trei stații self-service și un tunel”, a declarat Monica Iavorschi, Managing Director Kärcher România, pentru Wall-street.ro.

Tot în 2023, compania a investit foarte mult în panouri solare în ideea de a dobândi independență energetică. Momentan însă, doar 50% din consumul energetic al companiei cu ajutorul acestor resurse, a recunoscut Monica Iavorschi.

Pe viitor, reprezentanta Kärcher speră să realizeze un eveniment de curățare și în București, asemănător celui din Brașov.  Problema întâlnită în Capitală este birocrația. Aici este mai dificilă obținerea avizelor necesare pentru un astfel de proiect.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Florin Salam răsuflă ușurat. Liderul clanului Duduianu rămâne cu pedeapsa de opt ani
Florin Salam răsuflă ușurat. Liderul clanului Duduianu rămâne cu pedeapsa de opt ani
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României