News

Fabrica din România care va produce unul dintre cele mai tari vehicule de luptă al infanteriei NATO. Lovitură uriașă pentru industria de apărare românească

Fabrica din România unde se va produce unul dintre cele mai tari vehicule de luptă al infanteriei NATO a fost inaugurată joi, 16 mai, în centrul țării.
17.05.2024 | 20:30
Fabrica din Romania care va produce unul dintre cele mai tari vehicule de lupta al infanteriei NATO Lovitura uriasa pentru industria de aparare romaneasca
La Mediaș a fost inaugurată fabrica din România unde se va produce unul dintre cele mai tari vehicule de luptă al infanteriei NATO. Sursa foto: Facebook / Radu Oprea
ADVERTISEMENT

Joi, 16 mai 2024, în România a fost inaugurată fabrica în interiorul căreia se va produce unul dintre cele mai tari vehicule de luptă al infanteriei NATO. Ce caracteristici are acesta.

La Mediaș a fost inaugurată fabrica din România unde se va produce unul dintre cele mai tari vehicule de luptă al infanteriei NATO

În aprilie 2024, Consiliul Concurenței autoriza operațiunea prin care Rheinmetall Landsysteme GmbH intenţiona să preia compania Automecanica Mediaş SRL şi subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaş SRL.

ADVERTISEMENT

La mai puțin de o lună distanță, în prezența mai multor membri ai Guvernului, Rheinmetall Automecanica Mediaș a anunțat că își începe în mod oficial activitatea.

Având sediul la Dusseldorf, vestul Germaniei, Rheinmetall produce în prezent, printre altele, tunul pentru tancurile Leopard 2, utilizate de mai multe armate din Europa și care urmează să fie livrat și Ucrainei. Mai produce și Panzerhaubitze 2000, un obuzier care este deja folosit de armata ucraineană.

ADVERTISEMENT

Concernul Rheinmetall a anunțat ce vehicule militare va produce în țara noastră. E vorba de transportorul blindat Lynx și camioanele HX. Lynx este un vehicul blindat de luptă. Specialiștii spun că este cel mai folosit tanc al infanteriei NATO.

Are caracteristici care îl fac unic. El combină protecția deplină a echipajului cu o putere de foc masivă. În privința dotărilor sale, putem vorbi de o turelă modernă, un tun automat de 35 de mm și un motor de 1.100 de cai putere, notează Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

Blindatul poate atinge o viteză de 70 km/h, indiferent de terenul de luptă unde participă. El urmează a fi produs în România, a anunțat conducerea Rheinmetall. Până la ieșirea sa pe poarta fabricii va mai dura câțiva ani. În prezent, uzina are doar 150 de angajați. Obiectivul firmei este acela ca în decurs de aproximativ doi ani să ajungă la o cifră de afaceri de 300 milioane de euro.

Ministrul Economiei: ”Pe poarta fabricii vor pleca și echipamente pentru înzestrarea Armatei Române”

Prezent la inaugurarea fabricii din Mediaș, ministrul Economiei, Radu Oprea, a spus că investiția germană va însemna un ”transfer de tehnologie pentru producerea echipamentelor militare la standard NATO, la Mediaș”.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului a subliniat rolul Rheinmetall Automecanica Mediaș în înzestrarea viitoare a Armatei Române. ”Rheinmetall este una dintre cele mai mari companii europene și globale care produce echipamente și tehnică militară de cea mai înaltă calitate.

Prezența CEO-ului Rheinmetall Landsysteme GmbH, dr. Björn Bernhardt, îmi dă încredere că în cel mai scurt timp pe poarta fabricii din Mediaș vor pleca noi echipamente competitive, inclusiv pentru înzestrarea armatei române”, a spus Oprea, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT