Fabrica din România care vrea să oprească importurile din Ucraina. 115 zile va lucra non-stop, în ture de 24h/7. E una dintre puținele întreprinderi de pe teritorul românesc care produce acest aliment pentru populație.
Fabrica românească care ar putea stopa importurile din Ucraina. Vrea să lucreze 115 zile în ture de 24h/7, fără nicio pauză. Anunțul a fost făcut chiar de companie după ce România a cumpărat cantități foarte mari din acest produs.
Datele arată că țara noastră a achiziționat 14% din producția de zahăr realizată de firmele ucrainene, motiv pentru care în perioada următoare se așteaptă importuri mult mai mici. Acest lucru se datorează unei întreprinderi din județul Mureș.
Fabrica de Zahăr Premium Luduș a început campania de procesare a sfeclei de zahăr culeasă anul acesta și și-a propus să lucreze foarte mult în perioada următoare. Aproximativ 115 zile va funcționa non-stop, în ture de 24h/7.
Decizia a fost luată pentru a prelucra toată sfecla care a fost achiziționată de la cei peste 500 de fermieri români, majoritatea din județele Ardealului. Suprafața contractată de companie în 2024 se ridică la 8.800 de hectare.
Așadar, fabrica de zahăr va obține prin unitatea de procesare din județul Mureș o cantitate de peste 65.000 tone de zahăr Bod. Acesta este 100% românesc și se găsește de ceva vreme pe rafturile magazinelor. În plus, astfel se va diminua semnificativ importul din Ucraina.
„Fabrica de zahăr Luduș se află în județul Mureș, ea este înființată în anii 60. A produs zahăr continuu din anul 1960 până acum aproape doi ani de zile, când era pe punctul să se închidă. Fabrica de zahăr a fost salvată de doi investitori români.
După ce a fost preluată fabrica s-a muncit pentru a putea fi pusă în funcțiune. Anul trecut am avut în jur de 3.500 de ha din care am produs 25.000 de tone de zahăr, zahăr românesc, produs la fabrică în campania 2023.
Fabrica are capacitatea în momentul acesta de a produce zahăr de pe 8.800 de hectare cultivate cu sfeclă”, a declarat directorul general al companiei, Vali Porojan, conform publicației agroinel.ro.
În aceeași notă, managerul fabricii de zahăr Luduș a mai dezvăluit că sunt șanse mari să se mărească capacitatea de producție anul viitor, în campania următoare. Cu siguranță, vor fi mai multe hectare de sfeclă de zahăr. În plus, se va investi mai mult în firmă și în retehnologizare.