News

Fabrica din România care vrea să spargă toate importurile. Va procesa un aliment adorat de români

Fabrica din România care vrea să spargă toate importurile va procesa un aliment adorat de români și are în plan o extindere masivă.
21.06.2024 | 07:02
Fabrica din Romania care vrea sa sparga toate importurile Va procesa un aliment adorat de romani
Fabrica din România care vrea să spargă toate importurile. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fabrica din România care vrea să spargă toate importurile are planuri mărețe. Aici va fi procesat un aliment adorat de români. Și se pare că totul va fi realizat la niște standarde cât se poate de ridicate.

Fabrica din România care vrea să spargă toate importurile

Apare o nouă fabrică în România care are planuri mari. Este vorba despre o fabrică care va procesa un aliment adorat de români și anume laptele. Fabrica va fi construită în Satu Mare și se pare că va ambala, dar va și pasteuriza acest aliment.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, fabrica din România vrea să spargă și toate importurile. Conform celor de la dincolodesport.eu, odată cu deschiderea acesteia, mai multe cooperative agricole membre ale Uniunii de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Taurin- BOVICOOP sunt implicate.

Acestea au decis să își lanseze propriul brand pe piață, Naturlact. În total, peste 21 cooperative sunt incluse, iar mai bine de 700 de fermieri din Transilvania sunt la rândul lor implicați și s-au aliat pentru a intra pe piața lactatelor.

ADVERTISEMENT

Astfel, noua fabrică care urmează a fi construită în România s-ar putea bucura de un succes imens. Menționăm faptul că construcția fabricii e posibilă cu ajutorul fondurilor europene.

Cantitățile ambalate aici vor fi unele ”impresionante”

Iar aici urmează să fie ambalate cantități destul de mari de lapte. Nu e de mirare de ce fabrica din România pare că vrea să spargă toate importurile și ar avea șanse mari să și facă acest lucru. Detalii în acest sens au venit chiar de la directorul executiv BOVICOOP.

ADVERTISEMENT

„În Satu Mare, pe o linie de finanţare va apărea de la anul o fabrică de procesare unde va putea fi ambalat lapte, lapte pasteurizat, care poate deservi cantităţi impresionante. Va fi o fabrică de procesare mare“, a spus Iasmina Blidar, directorul executiv BOVICOOP.

În același timp, Iasmina Blidar a mai vorbit și despre cum a luat naștere această idee. Toate cantitățile mari adunate de fermieri, care se ridică la peste 140.000 de litri au stat la baza acestui proiect.

ADVERTISEMENT

Astfel, noua fabrică din România ar putea fi de mare ajutor în acest sector. Nu e exclusă nici extinderea planurilor, având în vedere faptul că laptele este până la urmă un aliment de bază care se vinde și destul de repede.

„Am conştientizat că din această cantitate mare de lapte, o parte ar putea fi valorificată în produs finit. (…) Am înfiinţat de curând, la sfârşitul anului trecut, o cooperativă de grad trei cu rol economic, care urmăreşte să aducă pe piaţa produselor lactate un nou brand, Naturlact.

Este brandul fermierilor asociaţi în cooperative. Ştim că vom intra pe o piaţă saturată de produse lactate, dar încercăm să găsim o nişă în avantajul nostru”, a explicat Blidar.

ADVERTISEMENT